Journeymancup 2007

Předposlední díl značkového seriálu Journeymancup se odehrál na milovickém tankrodromu a pro tentokrát byla připravená poměrně trať, ve které nechyběly trialové pasti a zároveň rychlé rovinky.

Závod byl odstartován v sobotu 20. listopadu a jako obvykle startovaly Journeymany společně s kategorií užitkových čtyřkolek TR, která se jede v rámci domácích maratonů. Závodníci měli před sebou dvě a půl hodiny ostrého kroužení po pětikilometrovém okruhu a mezi jezdce na Journeymanech Gladiator 500 se zapojil i Martin Malát.


Ten je naším úspěšným enduristou, pro kterého byl milovický závod premiérou na dvoustopém stroji. Hned v úvodu měl ale smůlu, protože společně s dalším závodníkem zapadl v bahenní lázni a než se z brodu vyprostil, ostatní už měli za sebou velkou část prvního kola. Přesto Martin Malát vyrazil jako o život a zablácený od hlavy k patě statečně stahoval ztrátu.


V Journeymancupu se nakonec dostal na třetí místo za bratry Slámovi a vzhledem k minimu zkušeností se čtyřkolkou je to pro Martina určitě úspěch. Během trvání závodu najel „bahenní muž“ o kolo míň než duo Slámů, kteří jeli celou dobu kousek za sebou. Vítězem Cupu se stal Martin, druhý byl jeho sourozenec Petr a oba zásadně promluvili i do hodnocení všech užitkových čtyřkolek druhým, resp. třetím místem. Před nimi dojel pouze Can-Am Renegade Martina Plechatého a všechny ostatní japonské či americké čtyřkolky se museli sklonit před výkonem obou sourozenců jezdících na výrazně levnějším nářadí.


Výsledky

1. Martin Sláma
2. Petr Sláma
3. Martin Malát

Informace o redaktorovi

Přemek Vaněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist