Journeyman Cup: Finální zabahnění

Závodem ve vojenském areálu v Podbořanech zakončil svojí úvodní sezónu první český značkový seriál čtyřkolek – JourneymanCup. Závody na finančně dostupných strojích svedly boje o poslední body na desetikilometrové trati, která vedla na stejném tankodromu, na kterém byla natáčena většina scén z filmu Tankový prapor.


Díky krutému počasí byla bitva o stupně vítězů opravdu tvrdá, desetikilometrová trať byla po celé délce bahnitá a lemovaná sněhem. Jak to v Podbořanech bývá, čekal na závodníky široký sortiment teréních nástrah včetně úzkých kluzkých cest, výjezdů, bahenního pole nebo okopu pro tank.


Překvapit se nenechal od začátku výborně jezdící Martin Sláma, který se stal zároveň vítězem prvního ročníku tohoto seriálu. Druhý dojel v Podbořanech Petr Endl a třetí Martin Vinický. Všichni na strojích Journeyman Gladiator RX510, na které postupem času přešli všichni účastníci Cupu. Přesto, že byl Gladiator v Čechách poprvé představen na letošní výstavě Motocykl, ukázal se rychle jako spolehlivý a oprav v průběhu těžkých závodů bylo minimum. Dostupná čtyřkolka ale ukázala i svoje nadání pro rychlou jízdu a nejlépe to dokázal Martin Sláma, který v jednom ze závodů dokázal na Gladiatoru porazit i všechny ostatní užitkové čtyřkolky japonských i amerických značek. Závodní sezóna umožnila Journeymanu vyzkoušet techniku v těch nejtěžších podmínkách a na základě těchto zkušeností vznikl dílnách dovozce tovární speciál. S ním Jarda Vojna dojel na vynikajícím 4.místě v závodě UAE Desert Challenge, který patří do světového poháru dálkových závodů.


Přesto, že značkovému seriálu „levných“ čtyřkolek nikdo zpočátku nedával velkou naději, stala se z něj oblíbená součást domácích Offroad maratonů a ještě větším překvapením bylo, když se piloti Gladiátorů začali dostávat před jezdce na čtořkolkách výrazně zvučnějších značek.


Celkové pořadí seriálu Journeyman Cup

1. Martin Sláma - Gladiator RX510 (100 bodů)
2. Bohuslav Licehamr - Gladiator RX510 (90 bodů)
3. Petr Endl - Gladiator RX510 (40 bodů)

Informace o redaktorovi

Přemek Vaněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist