Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fanoušci v Británii mohou přímo na okruh. Mezi závoďáky je vozí autobus!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Blíže už se závodním vozům v akci dostanete jen těžko. Na okruhu Silverstone během tréninků jezdí ikonický double-decker. Ne po obslužných komunikacích, ale přímo na trati!

Autobus na závodní dráze není nic zas až tak překvapivého. Už dříve jste mohli slyšet o závodech těchto kolosů, v Americe se zase odvážlivci pravidelně účastní destrukčních derby. Tento konkrétní double-decker, tedy autobus s typicky britským vzhledem, se však prohání po trati společně s vozy kategorie GT3.

A není to jen nějaká jednorázová propagační akci. Návštěvníci, kteří si za službu zaplatí, jezdí po trati přímo během tréninku. „Vzniklo to jako šílený nápad na jedné z našich interních porad. Nakonec se z toho ale stala příležitost vytvořit něco, co v Evropě nemá obdoby,“ uvedl manažér šampionátu Benjamin Franassovici.

„Sledování vozů GT3 s výkonem 600 koňských sil z dvoupatrového autobusu dává fanouškům zcela nový pohled na motorsport,“ dodává Franassovici s tím, že podobnou akci na britském Silverstonu jistě rádi zopakují.

I taková jízda má své přísné podmínky. Autobus se může držet jen na vnější straně okruhu, aby zde zbylo dostatek prostoru pro bezpečný průjezd závoďáků. Během patnáctiminutového putování po trati jej navíc celou dobu doprovází safety car. Organizátoři už se (zřejmě raději) nezmiňují o tom, na kolik liber takový zážitek přijde.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)