Prohlížeče | Firefox

Mozilla: Náš nový Firefox 54 je nejlepší ze všech. Spotřebuje méně RAM než Chrome

Mozilla představila nový Firefox 54, jehož hlavní specialitou má být vedle dalších novinek především nová technologie E10s (Electrolysis), o které se mluví už několik posledních let. Hlavní přínosem je rozdělení běhu prohlížeče do více procesů. Pokud například jedna stránka více vytěžuje procesor, stále zbývají prostředky pro ty ostatní.

Na této architektuře je už roky postavený zejména Chrome, ale třeba i nový Edge, Mozilla však slibuje, že v jejím případě ji modernizace dostane opět na vrchol. Nejde totiž jen o mnohem vyšší stabilitu a plynulost prohlížeče, ale i o další benefit – třeba lepší nakládání s pamětí.

383804369
Nejnovější Firefox se chlubí dietou. Spotřebuje prý méně RAM než konkurence.

Nový Firefox by měl být podle Mozilly mnohem úspornější než Chrome, který je některými uživateli často kritizovaný právě pro své vysoké nároky na spotřebu RAM. Technologie Electrolysis je v každém případě pouze začátek hluboké modernizace celého Firefoxu.


Rozhoduje u webového prohlížeče rychlost, spotřeba nebo funkce? Podívejte se na naši diskuzi.

Diskuze (34) Další článek: Vznikla nová protipirátská aliance. Amazon, Netflix a další budou bojovat s nelegálním streamováním

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,