Dvě české vítězky na Diamantové lize. V Rabatu zvítězila Zuzana Hejnová i Barbora Špotáková

Česká překážkářka dokázala poprvé v letošním ročníku ovládnout závod Diamantové ligy. V marockém Rabatu zvítězila v čase 54,22 sekundy, což je nejlepší čas její dosavadní sezóny. Barbora Špotáková dokázala navázat na vítězství z minulého mítinku v Londýně a vyhrála hodem dlouhým 63,73 metrů. Nedařilo se koulaři Tomáši Staňkovi, který nepřehodil dvacet metrů a výkonem 19,50 metrů skončil desátý.

Tento článek je více než rok starý.

Rabat / Maroko (Aktualizováno: 21:58 16. 7. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie)

Zuzana Hejnová (ilustrační fotografie) | Zdroj: Reuters

Hejnová v Rabatu od začátku přebíhala překážky mezi nejlepšími a do cílové rovinky vbíhala s výrazným náskokem před zbytkem startovního pole.

V závěru odrazila nápor mohutně finišující Jamajčanky Janieve Russellové a vylepšila si letošní maximum o 28 setin sekundy.

"Byl to hezký a náročný závod. Soustředila jsem se na rytmus. Na začátku jsem běžela pomalu a zrychlovala jsem v závěru, hlavně v posledních 100 metrech," uvedla Hejnová na webu mítinku.

Dvojnásobná olympijská vítězka Špotáková soutěž oštěpařek rozhodla hned úvodním pokusem. Za svým letošním maximem z Londýna sice zaostala zhruba o čtyři a půl metru, ale porazila o více než metr Slovinku Martinu Ratejovou (62,46). Třetí skončila Běloruska Taťjana Chaladovičová (62,38).

"Vítězství mě bezesporu těší, i když musím říct, že scénář posledních závodů byl pro naši disciplínu hodně náročný. Podmínky byly dnes složité, bylo velké vedro, ale je důležité, že jsem přežila poslední závod Diamantové ligy ve zdraví," řekla Špotáková.

V Rabatu nestartovala olympijská vítězka a vedoucí žena letošních tabulek Sara Kolaková z Chorvatska, která dnes výkonem 65,12 triumfovala na mistrovství Evropy do 23 let v Bydhošti.

Staněk v Rabatu nenavázal na třetí místo z Lausanne. Halový vicemistr Evropy v Maroku předvedl jediný platný pokus a výkonem 19,50 zaostal o více než dva a půl metru za svým českým rekordem.

První a třetí pokus přešlápl. Další vrhy neměl k dispozici, protože nepostoupil do osmičlenného užšího finále.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme