Hlavní obsah

Colours of Ostrava se letos mění v hon na voliče

Právo, Karolina Brodníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V hon na mladé voliče se mění největší hudební festival v Moravskoslezském kraji Colours of Ostrava, který začíná ve středu a trvá až do soboty. Mezi návštěvníky přijdou korzovat šéf hnutí ANO Andrej Babiš, předseda ODS Petr Fiala a také prezidentští kandidáti Jiří Drahoš i Michal Horáček. Do záře reflektorů se však dostane jen lídr ČSSD a ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který vystoupí v diskusi Meltingpot.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jeden ze vstupů do festivalového areálu v Dolní oblasti Vítkovice

Článek

„Jako každý rok se i letos těším na Colours. Chtěl bych vás pozvat na středeční diskusní fórum Meltingpot, kde budeme s Václavem Bělohradským a Igorem Lukešem mluvit na téma ,Česko mezi Východem a Západem‘. Rád se tam uvidím i s vámi,“ zve veřejnost na festival na sociální síti Zaorálek. Ten prý jezdí na festival jako rodilý Ostravan tradičně, prostor ve veřejné diskusi dostal i loni.

Mluvčí festivalu Jiří Sedlák vysvětlil, že Zaorálek nebude moci prostor využít k agitaci, která je na celém festivalu zakázaná. „Pan Zaorálek je na Meltingpotu jako nejvyšší představitel ministerstva zahraničí, které je významným partnerem Meltingpotu, a zároveň jako expert na mezinárodní vztahy,“ řekl.

Sponzor je Agrofert 

Ostatní politici se budou moci spokojit pouze s prostorem pro veřejnost. „Na Colours pojedu jako každý rok. Jsem rád, že se pan Zaorálek inspiruje,“ uvedl pro Právo Babiš, jehož bývalá firma Agrofert (na začátku roku ji převedl do svěřenského fondu) akci už pátým rokem sponzoruje.

Stejný plán má i šéf ODS Petr Fiala, potvrdila pro Blesk jeho mluvčí Jana Havelková. Na festivalu se chce setkat s lidmi i Drahoš. „Léto má hodně barev a já si je všechny tentokrát jedu prohlédnout do Ostravy. Colours, to už je nějaká tradice. Třeba se tam potkáme, pokud budeme mít na sebe štěstí, rád si s vámi popovídám. A když ne, užijte si aspoň skvělou muziku, já si ji užiju docela určitě,“ napsal na sociální síti.

Na svých stránkách avizuje účast na festivalu ve čtvrtek i v pátek také Horáček. Ten se stejně jako Zaorálek chystá příští týden také na festival Benátská noc.

Reklama

Výběr článků

Načítám