8
Fotogalerie

Nový Rolls-Royce Phantom se začíná odhalovat. Premiéru má za týden

Svůj debut si osmá generace superluxusní limuzíny odbude 27. července v Londýně. Rolls-Royce mezitím vydal první oficiální fotku novinky. Ta potvrzuje, co bylo zřejmé už z maskovaných prototypů. Designéři šli cestou evoluce, nikoli revoluce.

Rolls-Royce_Teaser.jpg

Na upoutávce vidíme typické obdelníkové světlomety a kapotu zakončenou ostrou hranou a soškou Spirit of Ecstasy. O technice toho zatím příliš nevíme. Zcela nová platforma ale údajně zdědí nové technologie po BMW řady 7. Díky použití karbonu a vysokopevnostní oceli prý Phantom mezigeneračně výrazně zhubne - to není na škodu ani u největšího Rolls-Royce.

Otázkou stále zůstává pohon vozu. Na veřejnost však prosakují informace o tom, že si Rolls-Royce ponechá tradiční atmosférický dvanáctiválec o objemu 6,75 litru a v nové generaci jej nenahradí přeplňovaným 6,6 z menších modelů. Hybridní pohon zástupci značky nedávno vyloučili.

Ve fotogalerii si prohlédněte také uniklé obrázky z brožury a předchozí, sedmou generaci Phantomu:

2018-rolls-royce-phantom-leaked-brochure-image (1).jpg2018-rolls-royce-phantom-leaked-brochure-image (2).jpg2018-rolls-royce-phantom-leaked-brochure-image.jpg

Rolls-Royce

Britskou společnost Rolls-Royce založili v roce 1906 Charles Rolls a Henry Royce. Vedle vojenské techniky, leteckých a lodních motorů je známá hlavně jako výrobce luxusních automobilů.

Od roku 1998 patří Rolls-Royce do skupiny BMW.

Rolls-Royce Phantom • Rolls-Royce Cullinan • Rolls-Royce Ghost • Rolls-Royce Wraith • Rolls-Royce Dawn

Doporučujeme

Články odjinud