Boleslav postoupila do 3. předkola Evropské ligy. Irský Shamrock v odvetě porazila 2:0

Fotbalisté Mladé Boleslavi po třech neúspěšných pokusech zvládli pohárový dvojzápas a postoupili do 3. předkola Evropské ligy. V odvetě porazili irský Shamrock Rovers 2:0, soupeřem ve třetím předkole bude albánský tým KF Skënderbeu Korçë.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Golgol Mebrahtu slaví druhý gól s Janem Chramostou

Golgol Mebrahtu slaví druhý gól s Janem Chramostou | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Po výhře 3:2 v Dublinu stačila Mladé Boleslavi v domácí odvetě i těsná prohra, jenže tím se svěřenci Dušana Uhrina mladšího zatěžovat nemuseli. Už v deváté minutě se centr z pravé strany odrazil přímo k noze Jana Chramosty, který otevřel skóre a rozjásal slušně zaplněný stadion.

Srdce Schicka o přestup do Juventusu nepřipravilo, tvrdí agent Paska

Číst článek

Definitivní uklidnění přišlo po půlhodině hry. Chramosta finální přihrávkou našel Mebrahta, který po zasekávačce zvýšil na 2:0.

Irové v tu chvíli potřebovali vstřelit tři branky, aby si vynutili prodloužení, to se nepovedlo. Nejblíže snížení byl hned na začátku druhého poločasu, jenže po závaru v pokutovém území nedokázal žádný z Irů míč dorazit do branky, neujala se ani hlavička McAllistera po hodině hry. V závěru si několika zákroky pohlídal čisté konto Jakub Diviš.

Středočeši poslední tři dvojutkání v evropských pohárech nezvládli, vypadli s Lyonem, Strömsgodsetem a Škendijí Tetovo. Irského soupeře ale po výsledcích 3:2 a 2:0 vyřadili a postoupili do třetího předkola.

První zápas je na programu 3. srpna a Mladá Boleslav poletí do Albánie, kde se utká s týmem KF Skënderbeu Korçë, který vyřadil Kairat Almaty díky domácí výhře 2:0.

Ve třetím předkole zřejmě už pomůžou Boleslavi dvě posily. Do středočeského týmu míří ruský útočník Nikolaj Komličenko a ázerbájdžánský reprezentační gólman Kamran Agajev.

Odvetný zápas 2. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Mladá Boleslav - Shamrock Rovers 2:0 (2:0)

Branky: 9. Chramosta, 31. Mebrahtu. Rozhodčí: Kruašvili - Čigogidze, Todria (všichni Gruz.). ŽK: Čmovš, Přikryl - Shaw, Webster. Diváci: 4727. První zápas: 3:2, postoupila Mladá Boleslav.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme