Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Nová bondovka se představí v roce 2019. Producentka chce do hlavní role Daniela Craiga

Kultura

  13:45
LONDÝN - Nové dobrodružství agenta Jejího Veličenstva Jamese Bonda by se mělo v amerických kinech začít promítat 8. listopadu 2019. Oznámily to v úterý produkční společnosti Metro-Goldwyn-Mayer a Eon Productions. Zda agenta s povolením zabíjet ztvární jako v předchozích dílech Daniel Craig, zatím zcela jasné není.

Daniel Craig v roli agenta 007 foto: Forum Film

V Bondově vlasti, Spojeném království, a ve zbytku světa včetně Česka proběhne premiéra nového snímku „tradičně“ o něco dříve než ve Spojených státech, stojí v prohlášení na oficiálních stránkách, které jsou věnovány postavě kultovního agenta 007.

Daniel Craig se nejspíš vrátí jako James Bond. Ve hře je i návrat Adele

Napsáním scénáře k pětadvacáté bondovce byli opět pověřeni Neal Purvis a Robert Wade, kteří jsou podepsáni již pod filmy Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall a Spectre.

Ve všech čtyřech jmenovaných bondovkách hlavní roli ztvárnil Daniel Craig. Ačkoli dlouholetá producentka akční série Barbara Broccoliová na počátku července oznámila, že bude Craig hrát agenta Jejího Veličenstva i v příštím snímku, v aktuálním prohlášení není o hereckém obsazení ani zmínka. Kdo si v nové bondovce zahraje a kdo ji bude režírovat, chtějí produkční společnosti zveřejnit až později.

Autor: