Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Lékařský tým se vrátil do Čech! Lenka je však stále ve vážném stavu

Lékařský tým se vrátil do Čech! Lenka je však stále ve vážném stavu
Zdroj: Facebook.com
+ Dalších 7 fotografií
V noci na středu na letišti Kbely přistál vládní letoun, který se vrátil z Egypta. Podle AKTU.cz přivezl zpět do Čech lékařský tým i příbuzné pobodané Lenky. Ta zůstává v Káhiře a je ve vážném stavu. To však ve středu ráno popřela mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.

Podle AKTU.cz přistál letoun krátce před půlnocí a dopravil zpět tým českých lékařů pod vedením ředitele pražské záchranné služby Petra Koloucha. Ti do Egypta odletěli v pondělí, poté co se Lenčin zdravotní stav rapidně zhoršil. Měli se poradit s káhirskými kolegy o Lenčině zdravotním stavu

V tiskovém prohlášení Kolouch uvedl, že pacientka je bohužel nadále v kritickém stavu. Přes maximální péči stále není schopna převozu ani na letiště. Lenka je v péči specialistů na urgentní medicínu a podle všeho nedošlo k žádnému pochybení ze stran egyptských lékařů.

Lenka byla do káhirské nemocnice přivezena v pátek 14. července poté, co ji v Hurghadě pachatel pobodal nožem. Utrpěla bodné rány na zádech a na noze. V nemocnici byla přes týden a v pondělí ráno se začal plánovat její převoz do Čech. V odpoledních hodinách se jí kvůli infekci však přitížilo a převoz byl odložen Ve stejnou dobu byl do Káhiry vyslán i tým českých lékařů.

Muž, který Lenku napadl v turistickém letovisku, pobodal celkem šest žen. Dvě Němky na místě zemřely, další čtyři včetně Lenky byly hospitalizovány. Muž útočil záměrně na ženy. Po útoku byl okamžitě dopaden, jeho motiv však stále není znám. Spekuluje se o napojení na Islámský stát.

Podle posledních informací Tn.cz mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová popřela, že by se tým lékařů s rodinou vrátil do Čech. "Ráno jsem mluvila s ambasádou v Káhiře a byla jsem ujištěna, že posádka speciálu i lékařský tým jsou stále v Egyptě. Zraněnou Češku ráno čekají další vyšetření," uvedla.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy