Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Muž, který v Egyptě zavraždil českou turistku Lenku, je stoupencem Islámského státu

Muž, který v Egyptě zavraždil českou turistku Lenku, je stoupencem Islámského státu
Zdroj: Twitter.com, Facebook.com
+ Další 4 fotografie
Agentura Reuters uvedla, že muž, který v Hurghadě pobodal několik žen, je stoupencem teroristické organizace Islámský stát. Abdar Rahmán má na svědomí životy tří žen - dvě zemřely při činu, česká turistka Lenka skonala později v nemocnici.

Mladý Egypťan Abdar Rahmán, který dne 14. července zabíjel turistky v letovisku Hurghada, je stoupencem Islámského státu S odvoláním na své zdroje to uvedla agentura Reuters. Egypt dlouho nechtěl potvrdit, že se skutečně jedná o teroristický čin.

Abdar Rahmán na ženy útočil zřejmě kvůli tomu, že na pláži nebyly podle něj dostatečně zahaleny, jak přikazuje islám. Na hotelovou pláž se dostal tak, že tam doplaval z veřejné pláže.

Při masakru byly zavražděny dvě ženy z Německa Pobodána byla také česká turistka Lenka Ta později zemřela v nemocnici v Káhiře. Její tělo se nedokázalo s rozsáhlým zraněním vyrovnat.

Ministerstvo zahraničí s odvoláním na egyptskou stranu nejprve tvrdilo, že Lenka má jen lehké zranění na noze Později se mluvilo o ráně v zádech. Až Lenčin bratr novinářům prozradil, že jeho sestru radikál zasáhl šestkrát.

Související články

Další články

Nejnovější kauzy