Hlavní obsah

Princ Filip zemřel, napsal omylem deník. Manžel Alžběty II. jde ale jen do důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský deník The Daily Telegraph na svém webu nedopatřením oznámil úmrtí prince Filipa. Patrně zaměnil předpřipravený materiál za článek o tom, že 96letý manžel královny Alžběty II. po 65 letech služby Spojenému království odchází z veřejného života. Filipova středeční účast na vojenské přehlídce bude poslední ceremonií, které se oficiálně zúčastní.

Foto: Profimedia.cz

Princ Filip

Článek

„Vévoda z Edinburghu, nejdéle sloužící choť panovníka v britských dějinách, zemřel ve věku XX let, oznámil Buckinghamský palác,“ sdělil Telegraph světu a okamžitě se stal terčem posměchu na sociálních sítích.

„No, alespoň si bude princ Filip ještě za svého života moct přečíst, jak bude Telegraph referovat o jeho smrti,“ podotkl jeden z uživatelů Twitteru.

Další z uživatelů se podivuje nad tím, že publikaci nezabránilo ani varování v titulku „Zadržte, zadržte, zadržte“.

Telegraph napsal i to, co se bude dít po Filipově smrti. „Buckinghamský palác zatím nezveřejnil oficiální podrobnosti o pohřbu, ale očekává se, že tělo vévody bude převezeno do Královské kaple paláce sv. Jakuba v Londýně, kde pravděpodobně bude spočívat do dne pohřbu. Odtud bude převezeno po silnici na hrad Windsor,“ napsal deník.

V omylem zveřejněném textu také před jeho stornováním stálo, že na pohřeb by mělo být pozváno na 800 truchlících, včetně příslušníků vojenských jednotek, charitativních organizací, jichž byl princ Filip patronem, a také lidí spjatých s udělováním Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám