Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rolls-Royce Phantom Shooting Brake: Je superluxusní kombi dobrý nápad?

David Bureš
Diskuze (7)
Když se slavný výrobce luxusních aut rozhodl vstoupit do segmentu SUV, proč by nemohl nabídnout i kombík? Vypadal by nějak takto.

Rolls-Royce patří mezi nejkonzervativnější automobilky světa. Jako firma ale musí vydělávat, musí tudíž reagovat na poptávku zákazníků, a proto musí dělat určité ústupky, které mu někteří vyčítají. Mezi ně nepochybně patří třeba chystané SUV, které sice podle mnohých k této značce nesedí, ale kvůli zájmu musí automobilka takový vůz nabídnout. A tak si představme, kdyby se Rolls-Royce rozhodl nabídnout i kombík. Jak by mohl vypadat?

Určitou představu dává grafik X-Tomi, který vizi superluxusního kombi, samozřejmě s módně znějícím označením Shooting Brake, navrhl na bázi nové generace Phantomu. Výsledek přitom nevypadá vůbec špatně, byť tradicionalisté by s námi určitě nesouhlasili.

Praktičtější karoserie by více prosvětlila interiér vozu, navíc by umožnila nabídnout i větší zavazadelník. A když bychom karoserii zvedli, najednou budeme velice blízko představě chystaného SUV, vyvíjeného pod označením Cullinan.

Myšlenka kombíku od Rolls-Roycu přitom není až tak nereálná, jak by se mohlo na první dobrou znát. Výrobce zvažuje nabídnutí nových modelů, a tak proč ne třeba právě kombi? Navíc v minulosti už takové vozy vznikly. Externí společnosti na kombi přestavěly modely Silver Shadow nebo Flying Spur (posílená verze Silver Spur III).

A tak se vás ptáme; měl by takový automobil vzniknout, nebo by se Rolls-Royce měl podle vás zabývat jen tradičními modely, limuzínami a třeba kabriolety a kupé? Sdělte nám svůj názor do diskuze pod článkem.

David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Zappa
4. 8. 2017 00:02
Re: blábol!
no čekej, čekej - to fakt ne?!
3. 8. 2017 22:41
blábol!
a jako když napíšeme svůj názor sem, tak RR to bude číst a bude se tím řídit?
:no:
To jsou zase bláboly!
Avatar - Skipper
3. 8. 2017 19:01
Je.
Ale tahle kreace je celkem humáč, podobně jako ostatní rádoby dizajnérské počiny, které tady redakce prezentuje.
Avatar - Brumbal
3. 8. 2017 14:32
Re: Shooting brake
Presne tak!
3. 8. 2017 13:37
Shooting brake
Rolls Royce delal "shooting brake" auta jiz pred vice nez sto lety, nevidim duvod, proc ne. Uplne si v tom umim predstavit nejakeho anglickeho lorda jak mu do toho jeho sluha naklada treba pusky, golfove hole nebo treba jidlo na nedelni piknik.