Od tragického odchodu milované princezny lidských srdcí z tohoto světa uplyne letos 31. srpna již dvacet let. U příležitosti smutného výročí se objevuje stále více nových faktů i dohadů ohledně Dianina života.

Podle biografie z pera Andrewa Mortona, která je psaná vlastními slovy princezny z Walesu díky citacím z rozhovorů s ní, prý Diana před manželem během druhého těhotenství tajila pohlaví děťátka. „Věděla jsem, že Harry bude kluk, protože jsem to viděla na ultrazvuku. Charles chtěl ale vždycky holčičku,“ tvrdila Diana.

Ačkoliv panovníci z historie obvykle touží jen po mužských potomcích, následník britského trůnu měl údajně trochu jinou představu. „Chtěl mít dvě děti a přál si děvče. Ale já věděla, že Harry bude kluk, a neřekla jsem mu to,“ cituje kniha princeznu, která už tehdy v manželství nebyla šťastná.

Královská dvojice měla mít v období po narození prince Williama (35) velké problémy a kvůli špatné komunikaci a nedostatku něžností se zdálo být nemožné, že by se jim kdy mohlo narodit další dítě. „Nicméně, Harry se jako zázrakem objevil,“ líčila Diana s tím, že krátce před jeho narozením si byli s Charlesem najednou velmi blízcí. Princezna doufala, že tak to i zůstane. Možná proto také choti neprozradila, že na svět má přijít chlapec.

Pak přišla krutá rána. „Poté, co se Harry narodil, to jen bouchlo a celé naše manželství šlo do háje,“ svěřila se jen pár týdnů před smrtí Diana, která ani po letech nemohla zapomenout na Charlesovu poznámku, když poprvé spatřil svého druhorozeného syna. „Ach bože, je to kluk. A navíc má zrzavé vlasy,“ měl prý tehdy říct a vrazit tím své ženě pomyslnou dýku do srdce.

„Něco uvnitř mě se tehdy uzavřelo,“ vzpomínala s tím, že svou jízlivou poznámku pak princ dokonce zopakoval na křtinách syna, což pohoršilo i jeho tchyni, Dianinu matku.

VIDEO: Svatba Diany a prince Charlese vypadala jako z pohádky, manželství už ale tak růžové nebylo.

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Právě kvůli rudým vlasům prince Harryho (32) se též spekulovalo, zda není levobočkem. Za jeho skutečného otce mnozí považovali bývalého hráče póla a někdejšího milence Diany Jamese Hewitta (59).

Jenže podle princezniných slov z doby, kdy bylo Harrymu asi sedm let, to rozhodně není pravda. „Harry byl čirá radost a vlastně se podobá svému otci možná víc než William,“ dodala Diana, která za Charlese zůstala vdaná do roku 1996. Pouhý rok po rozvodu ale bohužel zemřela při autonehodě, a neměla tak možnost se znovu vdát či vidět své dva milované syny vyrůstat.

Fotogalerie
77 fotografií