14. srpna 2017 • 21:32

Hradec válí. V dohrávce porazil v derby Pardubice a dotáhl se na čelo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hradce Králové v dohrávce 3. kola druhé ligy porazili Pardubice 2:1 a druhou výhrou v sezoně se v čele tabulky bodově dotáhli na Opavu a České Budějovice. Pardubice v derby vedly, ale poslední půlhodinu dohrávaly o deseti bez vyloučeného Jiřího Pirocha, čehož Hradec využil k obratu.



O krásný moment se ve 13. minutě postaral Pavel Černý, jenž dělovkou ze 30 metrů poslal Pardubice do vedení. Prosadil se tak proti svému bývalému celku, za který hrál ještě na jaře.

Krátce po změně stran mohli hosté zvýšit, ale Ladrovu střelu vytáhl gólman Ottmar na břevno. Brzy nato však Piroch zahrál ve vápně rukou, dostal druhou žlutou kartu a Pardubice šly do oslabení. Hradec navíc měl výhodu pokutového kopu a Pázler srovnal.

V 73. minutě Hradec dokonal obrat, kdy rohový kop Jirsáka propadl k Schwarzovi a ten hlavou zařídil vítězství.

3. kolo druhé fotbalové ligy:

Hradec Králové - Pardubice 2:1 (0:1)

Branky: 60. Pázler z pen., 73. Schwarz - 13. P. Černý. Rozhodčí: Ardeleanu - Ratajová, Šimáček. ŽK: Čech - Piroch. ČK: 59. Piroch. Diváci: 2551.

Hradec Králové: Ottmar - M. Černý, Bederka (66. Žondra), Plašil, Shejbal - Jirsák, Schwarz - Martan, Zorvan, Vlkanova (65. Krátký) - Pázler (82. Čech). Trenér: Havlíček.

Pardubice: Knobloch - Přibyl, Piroch, Šejvl, Surzyn - Jeřábek - Mužík, Řezníček, P. Černý (74. Kopřiva), Ladra - Petráň (67. Kovář). Trenér: Novotný.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud