16. srpna 2017 • 23:04

Celtic nakročil do Ligy mistrů kanonádou, Pekhart přišel k výhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Hapoelu Beer Ševa se střídajícím útočníkem Tomášem Pekhartem v úvodním utkání čtvrtého předkola Ligy mistrů doma zdolali Maribor 2:1. K postupu do skupiny má velmi blízko Celtic Glasgow, který na svém stadionu deklasoval Astanu 5:0. Neapol doma porazila Nice 2:0, Sevilla v Istanbulu zvítězila nad Basaksehirem 2:1 a Olympiakos Pireus v Řecku gólem z nastavení přehrál Rijeku 2:1.



Maribor v Beer Ševě poslal do vedení v desáté minutě Tavares, už za dvě minuty však vyrovnal Nwakaeme a Tzedek v nastavení prvního poločasu otočil skóre z penalty. Ve druhém poločase už branka nepadla, Pekhart přišel na hřiště v 65. minutě.

Celtic udělal z úvodního utkání play off jasnou záležitost. Dvakrát se prosadil Sinclair a jednou Forrest, kazašský šampion si dal navíc dvě vlastní branky.

Také Neapol doma potvrdila pozici favorita a Nice bez zraněného útočníka Balotelliho i nedávné posily Sneijdera jasně přehrála. V úvodním poločase se trefil Mertens, po změně stran přidal pojistku z penalty Jorginho. Hosté dohráli bez vyloučených Koziella a Pléy.

Sevilla na půdě debutanta v LM Basaksehiru vedla po brance Escudera z 16. minuty, na níž dokázal po hodině hry odpovědět domácí Elia. Poslední slovo však měl v 84. minutě Ben Yedder, jenž španělský tým nasměroval k postupu.

Velmi dramatický byl zápas v Pireu. Chorvatský šampion Rijeka se ujal vedení krátce před pauzou díky Héberovi, ale Olympiakos ve druhém dějství zabral. V 66. minutě srovnal Odjidja, poté domácí trefili břevno a ve třetí minutě nastavení dokonal obrat Romao. Předtím byl ještě vyloučen hostující Zuta.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Olympiakos Pireus - Rijeka 2:1 (0:1)
Branky: 66. Odjidja, 90.+3 Romao - 42. Héber. ČK: 88. Zuta (Rijeka).

Celtic Glasgow - Astana 5:0 (1:0)
Branky: 42. a 60. Sinclair, 32. vlastní Postnikov, 79. Forrest, 82. vlastní Šitov.

Hapoel Beer Ševa - Maribor 2:1 (1:1)
Branky: 12. Nwakaeme, 45.+2 Tzedek z pen. - 10. Tavares.

Nemistrovská část:

Basaksehir Istanbul - FC Sevilla 1:2 (0:1)
Branky: 64. Elia - 16. Escudero, 84. Ben Yedder.

Neapol - Nice 2:0 (1:0)
Branky: 13. Mertens, 70. Jorginho z pen. ČK: 79. Koziello, 81. Pléa (oba Nice).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud