Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Česká beachová fantazie. Kolocová s Kvapilovou porazily první nasazené a budou hrát finále mistrovství Evropy

Sport

  11:00
Plážové volejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou mají jistou medaili z mistrovství Evropy. Český pár dnes v semifinále porazil v lotyšské Jurmale favorizované nejvýše nasazené Chantal Laboureurovou a Julii Sudeovou z Německa 21:17, 15:21 a 15:11.

Kristýna Kolocová.si zahraje na MČR o finále. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Finále je na programu od 15:15 SELČ a svěřenkyně trenérky Lenky Háječkové se v něm utkají s vítězkami utkání mezi Polkami Jagodou Gruszczynskou, Kingou Kolosiňskou a německou dvojicí Nadja Glenzkeová, Julia Grossnerová.

Hoidarová Kolocová v duelu proti Laboureurové a Sudeové skvěle zvládly úvodní set. Prohrávaly 0:3, ale výborně podávaly a Kvapilová byla nekompromisní v útoku. Od stavu 4:6 otočily po sérii pět míčů na 9:6 a od té doby už náskok udržovaly. V koncovce nedovolily komplikace a Kvapilová využila druhý setbol.

Ve druhém setu se opakoval vývoj z prvního. Kvapilová s Hoidarovou Kolocovou prohrávaly 0:3, ale druhá jmenovaná esem vyrovnala na 6:6. Pak vedly 12:10 a Němky přestaly podávat na Kvapilovou a začaly zasypávat servisem Hoidarovou Kolocovou. Změna soupeřkám vyšla, Češky přestaly bodovat a druhý set ztratily.

Kristýna Kolocová hypnotizovala míč během podání.
Novomanželé Martin Hoidar a Kristýna Kolocová

V tie-breaku se po krásné výměně a skvělému míči Kolocové dostaly Češky do vedení 4:3. Po chybě Sudeové a smeči Laboureurové do autu získaly náskok 7:4. Němky sice srovnaly na 8:8, ale v koncovce skvěle hrající Češky dominovaly. „Jsme nadšené, v sedmém nebi,“ radovaly se po využitém v rozhovoru na dvorci.

Ziskem medaile Hoidarová Kolocová s Kvapilovou navážou na Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou, které loni vybojovaly stříbro.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou se můžou se stát prvními českými evropskými šampionkami po 19 letech. V začátcích ME zlato získaly Eva Ryšavá (dříve Celbová) se Soňou Novákovou (Dosoudilovou) v letech 1996 a 1998. Mezi muži vyhráli Marek Pakosta s Michalem Palinkem v roce 1996.

Autor:

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Administrativní pracovník

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha