Zmar v zakončení. Slavia se proti Nikósii neprosadila ani v odvetě a v Lize mistrů končí

Střelecká nemohoucnost trápí fotbalisty Slavie i nadále. V odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů nedokázali sešívaní doma vstřelit ani jeden gól. Po bezbrankové remíze s kyperským APOELem tak český mistr do základní skupiny nepostoupí. V podzimní části sezony bude hrát Evropskou ligu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruslan Rotaň (vlevo) ze Slavie v souboji s Lorenzem Ebeciliem v APOELu Nikósie.

Ruslan Rotaň (vlevo) ze Slavie v souboji s Lorenzem Ebeciliem v APOELu Nikósie. | Zdroj: ČTK

Oproti utkání v Nikósii udělal trenér Jaroslav Šilhavý jedinou změnu. V podstatě vynucenou. Zraněného Milana Škodu nahradil v sestavě Danny, který první duel nehrál. Posunul se do středové zálohy a na hrotu nastoupil Nizozemec van Buren.

Slavii vstup do zápasu herně vyšel. Hned ve druhé minutě mohla jít do vedení, jenže hlavičku Frydrycha mířící pod břevno vytáhl na rohový kop brankář APOELu Waterman. Hosté rozhodně nebyli v obraně bezchybní, ale sešívané v úvodu sezony trápí slabá produktivita, což se projevilo také ve středeční odvetě čtvrtého předkola Ligy mistrů.

Eden nakonec nemohl slavit ani jeden gól. Šance přitom nechyběly. Mick van Buren po čtvrt hodině vystihl špatnou malou domů, ale nedokázal obejít brankáře. Do poločasu spálil dobrou příležitost také Danny, který zblízka po prodloužení Součka těsně přestřelil branku.

Tentýž hráč dostal hned po poločasové přestávce šanci na reparát. Jenže v poněkud obtížnější pozici se jeho pokus znovu nevešel mezi tři tyče. Brankáře Watermana tak Pražané ohrožovali spíš sporadicky. Dobrou pozici si v 66. minutě vytvořil do reprezentace prvně povolaný obránce Jan Bořil. Jeho rána zpoza šestnáctky si však našla jen střed brány.

18 884 diváků marně tlačilo Slavii do koncovky. Domácím se nedala upřít snaha, ale zakončení vázlo. V úvodu nastavení protáhl Watermana střelou z úhlu Zmrhal, po něm hlavou ještě van Buren, ale k většímu tlaku už se český mistr nedostal.

Podzim v pohárech Slavia přesto stráví. V pátek nebude chybět při losování základních skupin Evropské ligy. Do osudí se v případě úspěšné odvety proti Larnace může dostat také Plzeň.

Odveta čtvrtého předkola Ligy mistrů:
SK Slavia Praha – APOEL FC 0:0
Rozhodčí:
Mazić – Ristić, Drujdević (všichni Chorvatsko). ŽK: Hušbauer, Mešanovič, Souček – Ebecilio, Camargo. První zápas 0:2, postupuje APOEL FC.

FC Kodaň – FK Karabach 2:1 (1:0)
Branky: 45. Santander, 66. Pavlovič – 63. Ndlovu. První zápas 0:1, postupuje FK Karabach.

FCSB – Sporting Lisabon 1:5 (1:1)
Branky: 21. Morais – 14. Doumbia, 60. Acuňa, 65. Martins, 75. Dost, 88. Battaglia. První zápas 0:0, postupuje Sporting Lisabon.

Liverpool FC – TSG 1899 Hoffenheim 4:2 (3:1)
Branky: 10. a 21. Can, 18. Salah, 63. Firmino – 28. Uth, 79. Wagner. První zápas 2:1, postupuje Liverpool FC.

CSKA Moskva – BSC Young Boys 2:0 (1:0)
Branky: 45. Ščennikov, 64. Dzagojev. První zápas 1:0, postupuje CSKA Moskva.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme