Česká herní platforma GAMEE spouští již třetí hru ve spolupráci s NASA

Jiří SvobodaJiří Svoboda

gamee2

Foto: Gamee

Česká sociálně-herní platforma Gamee

0Zobrazit komentáře

Tuzemská herní sociální platforma GAMEE, která se může pyšnit miliony hráčů po celém světě či nedávnou 2 milionovou investicí v eurech, pokračuje ve svém rozvoji a prostřednictvím další hry upevňuje své partnerství s americkou NASA.

Zhruba po roce od vydání hry Mars Rover přichází do dnes GAMEE minihra zvaná Voyager, tentokrát u příležitosti 40. výročí vypuštění sondy Voyager 1.  Úkolem hráčů v této puzzle hře bude navigovat sondu tak, aby mohla oskenovat co největší povrch planet i měsíců v rámci sluneční soustavy.

gamee

Přečtěte si takéČeský herní startup Gamee Boženy Řežábové získává investici ve výši 2 miliony eurČeský herní startup Gamee Boženy Řežábové získává investici ve výši 2 miliony eur

“Jsme fanoušci vesmíru a vesmírných misí a je skvělé pozorovat, jak dobře jde vzít komplexní vědecké téma, zjednodušit pro hru, udělat zábavné a nasdílet v komunitě a tím vlastně udělat vesmíru skvělé promo. NASA zároveň dohlíží na kreativní koncept, aby přestože je vše velmi zjednodušené, měla hra realistický podklad,“ říká Božena Řežábová, CEO GAMEE.

Hru Mars Rover si za rok zahrálo 16 milionů lidí, kteří v ní celkově strávili 112 let a ujeli s roverem 3 787 879 mil. V realitě by tedy celý Mars objeli 157krát. CPO GAMEE Jan Částek v červnovém rozhovoru pro CzechCrunch řekl, že v případě NASA se jedná o zcela unikátní partnerství, kterým se mnoho firem z bývalého východního bloku nemůže pochlubit.

Mezi poslední úspěchy GAMEE se řadí třeba výběr do programu Google Launchpad Accelerator nebo umístění v aktuálním žebříčku 100 Disruptive Brands světoznámého magazínu Marketing Week.

voyager gamee

Diskuze (0)

Novinka

Anonym