Hlavní obsah

Rusko - Finsko 2:0Hokejisté Ruska porazili na úvod turnaje v Soči Finsko

Hokejisté Ruska zdolali v úvodním zápase turnaje Channel One Cup v Soči Finsko 2:0 a oplatili mu tak porážku z první akce seriálu Euro Hockey Tour. O vítězství sborné se zasloužili brankami obránce Jevgenij Medveděv a při závěrečné power play soupeře Sergej Plotnikov.

Článek

Do první šance duelu, kteří řídila dvojice českých hlavních rozhodčích Pešina, Fraňo, se dostal Plotnikov. Otevřít skóre se mu ale nepodařilo stejně jako později z brejku Kokarevovi. Bezbrankový stav se změnil až 56 sekund před koncem první třetiny, kdy se v přesilové hře trefil Medveděv.

Hned na začátku druhé dvacetiminutovky mohl v oslabení vyrovnat Wirtanen, Jerjomenka však z rychlého protiútoku nedokázal překonat. Oba gólmani měli přibližně stejný počet zákroků, složitější situace však musel řešit Engren, který v minulé sezoně působil ve Lvu Praha. Poradil si však s příležitostmi Zaripova i Kalinina.

Další šanci vyrovnat měl Lepistö, ani on ale na Jerjomenka nevyzrál. Rusko tak zápas v dějišti letošních olympijských her dovedlo do vítězného konce, při závěrečné power play Finů navíc pojistil tříbodový zisk domácího výběru útočník Plotnikov.

Hokejový turnaj Channel One Cup, Euro Hockey Tour:
Rusko - Finsko 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Medveděv (Zaripov), 60. Plotnikov (Kovalčuk). Rozhodčí: Pešina, Fraňo (oba ČR) - Sadovnikov, Zacharenkov (oba Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 12.000.
Rusko: Jerjomenko - Bělov, Čudinov, Kutuzov, Medveděv, Zajcev, Děnisov, Zubarev, Jakovlev - Plotnikov, Šipačov, Kovalčuk - Zaripov, Burmistrov, Mozjakin - Paršin, Zubov, Grigorenko - Kalinin, Averin, Kokarev - Karpov. Trenér: Oleg Znarok.
Finsko: Engren - Hietanen, Lepistö, Salmela, Lindell, Mäenpää, Jalasvaara, Kukkonen, Kivistö - Salminen, Immonen, Leino - Pesonen, Filppula, Osala - Jormakka, Koskiranta, Enlund - Wärn, Wirtanen, Petrell - Donskoi. Trenér: Kari Jalonen.

Reklama

Související témata: