Google | Play Store | Google Play Music

Rodinné sdílení od Googlu je už v Česku. Podělit se můžete o hudební předplatné, aplikace a filmy

Včera u nás Google spustil lokalizované služby pro cestovatele a dnes v tichosti přidal další – rodinné sdílení v rámci Obchodu Play. Konečně se tak uživatelé Googlu dočkali podobné služby, jako má konkurenční Apple či u hudby Spotify. Hlavním tahákem je sdílené hudební předplatné, v rámci rodiny ale máte dostupné také společné nákupy aplikací i filmů.

Rodinné předplatné Hudby Play stojí 224 korun za měsíc a je možné přidat až 5 dalších členů, včetně správce tedy celkem 6 uživatelů. Každý získá neomezené přehrávání v rámci hudební služby včetně offline poslechu v mobilních aplikacích. Správce může jednotlivé členy kdykoliv přidat či odebrat skrze nastavení svého Google účtu či přímo v Play Storu na webu.

Krom hudby se sdílí i aplikace a filmy (knihy u nás nejsou prozatím podporované) včetně již provedených nákupů. To lze samozřejmě vypnout a u aplikací se sdílí všechny zakoupené od června 2016, u starších nákupů aplikací musí sdílení povolit vývojář.

V rámci rodiny správce přidá i centrální kartu, ze které mohou všichni členové provádět nákupy. Omezit lze nákupy u dětí od 13 do 18 let (mladší oficiálně nemohou mít Google účet), kdy každou platbu musí potvrdit správce. Stejně to funguje u všech členů s in-app nákupy.

Na nabídku není přímý odkaz, Google vám ji nabídne na této stránce, pokud jste přihlášení Google účtem a používáte Google Music

Služba tedy nabídne velmi levné hudební předplatné (konkurenční Spotify je na tom s počtem uživatelů i cenou stejně) a sdílení knihovny v Play Storu, což se může hodit – děti se mohou dívat na filmy, které chtějí u sebe, můžete jim i snadno zakoupit aplikace bez nutnosti přidávat platební kartu do jejich účtu. Jejím sdílením v rámci rodiny pak Google chytře bojuje proti zneužívání služby v rámci skupiny přátel, přístup k nákupům přes svou kartu pravděpodobně nedáte jen tak někomu.

Diskuze (9) Další článek: Facebook chce pomocí stovek milionů dolarů uplatit držitele autorských práv, aby uživatelé mohli dávat písně do videí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,