Hlavní obsah

Google se odvolal proti rekordní pokutě od Evropské komise

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový gigant Google se odvolal proti rekordní pokutě 2,4 miliardy eur (asi 64 miliard korun) od Evropské komise (EK) kvůli údajnému porušení antimonopolní legislativy. Podle agentury Reuters šance Googlu uspět zvýšil nedávný rozsudek Soudního dvora EU v Lucemburku, který zrušil pokutu pro společnost Intel.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Logo Google na obchodě v Los Angeles

Článek

Google se měl provinit tím, že ve vyhledávání zvýhodňoval vlastní službu, a to srovnávání obchodních nabídek. Podle EK tak společnost zneužila svého dominantního postavení na trhu. [celá zpráva]

K odvolání internetový gigant přistoupil dva měsíce poté, co EK o pokutě rozhodla. Komise tehdy dala Googlu 90 dní na nápravu. V opačném případě mu hrozí dalšími sankcemi.

Mluvčí Tribunálu EU v Lucemburku agentuře Reuters sdělila, že Google nepožádal o předběžné opatření, které by odložilo vykonatelnost rozhodnutí. Přitom se předpokládá, že se Tribunál bude případem zabývat několik let, než vynese rozsudek.

Tribunál je společně se Soudním dvorem součástí Soudního dvora EU. Před Lisabonskou smlouvou se nazýval Soudem prvního stupně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám