Ale popořadě. Manželé Mollieanne a Brian Smith si nedávno pořídili novou Mazdu3, která měla ve výbavě právě zmíněný bezklíčový přístup. To znamená, že stačí mít klíč od vozu například v kapse nebo v kabelce, přiblížit se k autu a jednoduše klikou otevřít dveře. Vůz ukrytý klíč totiž automaticky rozpozná a sám se odemkne. Pak už stačí jen tlačítkem nastartovat.

Teď si ale představte, že nasednete, nastartujete, dveře se zamknou a za nějakou chvíli zjistíte, že jste klíč nechali někde venku. Přesně tohle se stalo manželům Smithovým, když večer dorazili do garáže svého domu. Pár bohužel začal panikařit, protože si myslel, že jinak než odemknutím pomocí klíče se z Mazdy nedostane.

Manželé proto zkoušeli všechno možné: troubili či či se snažili rozbít sklo heverem. Bohužel byla zrovna noc Guye Fawkese, takže venku létaly rachejtle a uvezněnou dvojici nemohl nikdo slyšet.

Až druhý den ráno, po téměř 13 hodinách, pána a paní našli sousedé a vysvobodili je. Mollieanne byla údajně v bezvědomí a Brian měl problémy s dýchání. Podle přivolané záchranky stačila ještě půlhodina a pár mohl v autě zemřít.

Přitom to všechno bylo úplně zbytečné. I auto s bezklíčovým přístupem samozřejmě jde odemknout. Stačí jen sáhnout po přepínači vedle madla dveří. Vlastně jako v každém jiném voze - ať už s bezklíčovou technologií, nebo jen s obyčejným centrálem.