Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bayern se pokusí zastavit dosud neporažené Paris St. Germain

Další fotbalovou lahůdku slibuje Liga mistrů. Narazí na sebe dva útočné kolosy - Paris St. Germain a Bayern Mnichov. Oba favorizované týmy své úvodní soupeře ve skupině B deklasovaly, a teď se uvidí, kdo z nich je na tom momentálně lépe. Utkání můžete sledovat od 20:45 na webu ctsport.cz v textovém on-line přenosu.

Neymar (vpravo) se raduje z gólu se spoluhráčem z PSG Layvinem Kurzawou
zdroj: REUTERS autor: Benoit Tessier

PSG v sezoně ještě neprohrál - z devíti zápasů osmkrát zvítězil a jen v posledním duelu s Montpellierem skončil 0:0. Celkové skóre má 28:4. V evropských pohárech francouzský gigant prohrál doma jediný z uplynulých 43 zápasů. Bayern zas podlehl v jediném z posledních 12 utkání.  

Čeká se, že hlavní roli v utkání budou mít střelci. Na straně Bayernu dal Robert Lewandowski v devíti startech jedenáct branek. Za PSG řádí duo Edinson Cavani a Neymar. Nejdražší hráč historie Neymar o víkendu absentoval kvůli menšímu zranění, ale na Bayern už je připraven.

"Moc se na souboj s Neymarem těším. Je to jeden z nejlepších hráčů ve hře jeden na jednoho. Tohle jsou přesně zápasy, kvůli kterým každý den trénuji a chci být fotbalistou," prohlásil před utkáním Joshua Kimmich, který zřejmě dostane za úkol eliminovat přednosti nebezpečného Brazilce.  

United s dírou v záloze

Po loňské nevýrazné sezoně chytil formu Manchester United, který vyhrál sedm z posledních osmi utkání. To se pokusí změnit CSKA Moskva. Ruský celek se bude snažit využít absenci středních záložníků Manchesteru, kterému chybí Paul Pogba, Marouane Fellaini a Michael Carrick.

"Chybí nám tři střední záložníci, takže nemáme moc variant. Ale není to jen o jedné pozici. Máme kvalitní celý tým," řekl trenér José Mourinho.  

Courtoisovy smíšené pocity

Velkou bitvu slibuje duel skupiny C mezi Atlétikem Madrid a Chelsea. Výjimečný bude zápas pro brankáře Thibauta Courtoise, který právě na hostování v Atlétiku naplno zazářil, nyní ale hájí branku londýnského celku.  

"Samozřejmě mám k tomu klubu přátelský vztah, ale na 90 minut to pro mě bude soupeř," řekl Courtois. "Věřím, že nám pomůže Álváro Morata. Pro něj jako bývalého hráče Realu je Atlético velkým rivalem a určitě jim bude chtít dát gól," dodal belgický gólman.  

Messi útočí na stovku

Velký milník může pokořit hvězda Barcelony Lionel Messi, kterému chybí jediný zásah, aby se stal po Cristianu Ronaldovi teprve druhým hráčem, který nastřílí sto branek v evropských pohárech. Snažit se o to bude v duelu na hřišti Sportingu Lisabon.  

Ve hře budou také dva čeští reprezentanti Tomáš Vaclík a Marek Suchý z Basileje, která přivítá Benficu Lisabon s cílem ukončit devítizápasové čekání na výhru v Lize mistrů. Třetí Čech v soutěži Patrik Schick kvůli svalovému zranění přišel o výjezd AS Řím na stadion Karabachu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články