Čech Josef Průša představil v New Yorku svou novou 3D tiskárnu Original Prusa i3 MK3

Michal PtáčekMichal Ptáček

joseph-prusa-1024×576

Josef Průša

0Zobrazit komentáře

Česká technologická společnost Prusa Research, za kterou stojí její zakladatel Josef Průša, patří v posledních letech bezpochyby k nejvýznamnějším tuzemským technologickým firmám, které působí na globálním trhu.

Mezi odborníky i laickou veřejností, jsou totiž 3D tiskárny od Prusa Research považovány za naprostou špičku, což se odráží i ve velkém počtu různých ocenění, které česká firma získala, například když byl před několika měsíci model tiskárny MK2 magazínem MAKE ohodnocen jako nejlepší 3D tiskárna pro rok 2017.

Adam Hotovy

Přečtěte si takéAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivoAdam Hotový z Render Legion: těsně po prodeji firmy za stovky milionů Kč jsem dostal chuť zajít si na pivo

Nyní si však Josef Průša a spol. 3D tiskařskou komunitu podmaní pravděpodobně ještě o něco více, jelikož firma, jejíž loňský obrat dosáhl na 241 milionů Kč, na veletrhu Maker Faire v New Yorku představila novou 3D tiskárnu Original Prusa i3 MK3, jejímž hlavním mottem má být především přístupnost a spolehlivost.

„Už dlouho tvrdím, že tisková kvalita v technologii FDM, kterou požíváme, dosahuje svých limitů. Nyní tak přišel čas na to, abychom naši technologii udělali přístupnější pro běžné uživatele, říká Josef Průša.

Právě zmíněné jednodušší použití v případě modelu MK3, který je přímým nástupcem modelu MK2, má na svědomí především řada nových senzorů, které chrání uživatele například před výpadkem proudu, docházejícím tiskovým materiálem nebo přehříváním. Model MK3 každopádně zaujal hned od začátku, to když si na zmíněném veletrhu odnesl do začátku hned dvě prestižní ocenění Editor’s Choice.

Bude zajímavé sledovat, na kolik prodaných kusů se v Prusa Research v případě modelu MK3 dostanou. Například předchozího modelu MK2 se totiž prodalo přes 30 tisíc kusů.

new_y_axis_with_extrusions

Original Prusa i3 MK

extruder_fans

Original Prusa i3 MK

Diskuze (0)

Novinka

Anonym