29. září 2017 • 17:12

Ideální sestava Evropské ligy? Walcott a... slávista Ngadeu či Kopic z Plzně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zástupci českých klubů se dostali do ideální sestavy 2. kola fotbalové Evropské ligy podle serveru uefa.com. Za výkon proti Astaně byl vybrán autor jediného gólu Slavie Michael Ngadeu, Plzeň reprezentuje Jan Kopic, který se na výhře nad Hapoelem Beer Ševa podílel gólem a asistencí.



Slavia má ve výběru nejlepších 11 hráčů z celkových 668, kteří do 2. kola zasáhli, svého zástupce už podruhé. V 1. kole to byl ukrajinský levý bek Eduard Sobol, tentokrát svým výkonem zaujal kamerunský reprezentant Ngadeu.

"Vstřelil gól a udělal dojem svým výkonem v defenzivě. Vyhrál sedm vzdušných soubojů, získal pět míčů a pravidelně narušoval hru Astany," stojí v komentáři na uefa.com.

Ocenění se dostalo i Kopicovi, který zařídil Plzni první výhru ve skupině. "Kopic byl klíčový hráč. Připravil první gól nádhernou přihrávkou. A pak sám vrátil svému týmu vedení. Byl hlavním tvůrcem hry, když měl sedm centrů a 19 z jeho 34 úspěšných přihrávek bylo na útočné třetině hřiště," uvedla UEFA.

Jediným hráčem, který se do ideální sestavy dostal v obou dosavadních kolech, je Alexandr Kokorin z Petrohradu a je zatím nejlépe hodnoceným fotbalistou soutěže. Se čtyřmi góly a asistencí je i nejproduktivnějším hráčem.

Ideální sestava 2. kola podle uefa.com:

Andrij Lunin (Luhansk) - Domenico Criscito (Petrohrad), Tom Pettersson (Östersund), Michael Ngadeu (Slavia Praha), Artem Suchockij (Luhansk) - Theo Walcott (Arsenal), Emre Belözoglu (Basaksehir), Manuel Fernandes (Lokomotiv Moskva), Jan Kopic (Viktoria Plzeň) - Alassane Plea (Nice), Alexandr Kokorin (Petrohrad).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud