WTA Peking • 2. kolo • 8:18

Petra Kvitová - Varvara Lepchenková

Petra Kvitová
Petra Kvitová
2
6
6
Varvara Lepchenková
Varvara Lepchenková
0
4
4
Sedmadvacetiletá rodačka z Bílovce se v létě vrátila na okruh po zranění ruky a vyhrála turnaj v Birminghamu. Na US Open došla až do čtvrtfinále a v Asii se jí tradičně daří.
Jednatřicetiletá tenistka z Uzbekistánu už deset let reprezentuje USA a nejvýše to dotáhla na devatenácté místo. Nyní ji najdeme v sedmé desítce, Kvitovou nikdy neporazila.

Dobré ráno, vítejte při sledování online reportáže z utkání druhého kola tenisového turnaje v Pekingu. Zápas Petry Kvitové proti Varvaře Lepchenkové ze Spojených států amerických začne na Měsíčním kurtu v úterý 3. října něco málo po 8:15.

Petře Kvitové se na asijské šňůře turnajů na konci sezony tradičně daří, ale letos se jí titul v čínském Wu-chanu ani zdaleka nepodařilo obhájit. V Pekingu však rozjela turnaj hladce a ve druhém kole změří síly s Američankou uzbeckého původu. Varvara Lepchenková dosud Kvitovou ani jednou neporazila, osmé vzájemné utkání se uskuteční na Měsíčním kurtu po zápase Rusky Vesninové s Číňankou Jing-jing.

Foto: Asociated Press

Petra Kvitová se dokázala v tomto roce rychle zotavit po loňském přepadení, vyléčila pořezanou levou ruku a již na French Open ohlásila návrat. Na antukovém grandslamu skončila ve druhém kole, ale následně opanovala travnatý turnaj v Birminghamu. Ve Wimbledonu přišlo mírné zklamání a další konec ve druhém kole. Nicméně česká tenistka hned po svém návratu hlásila, že jen zpětné zapojení mezi nejlepší hráčky světa po tak krátké době je pro ni velkým úspěchem. Na americké šňůře bojovala dále s trochu nevyrovnanými výkony a na žádném z turnajů před US Open nevyhrála více než jeden zápas.

 

Ve Flushing Meadows už ale dvojnásobná vítězka Wimbledonu zazářila naplno. Po cestě do čtvrtfinále porazila Kvitová bez ztráty setu Jankovičovou, Cornetovou, Garciaovou i Muguruzaovou a padla až po velkém boji s domácí V. Williamsovou. Před poslední fází sezony si ale pořádně zvedla sebevědomí. Bohužel ve Wu-chanu nevyšel rodačce z Bílovce hned první zápas, ve kterém ve třech tiebreacích podlehla domácí Pcheng Šuaj. Utkání trvalo bezmála čtyři hodiny. Senzační titul z loňska se podařit neobhájilo, v Pekingu hrála Kvitová loni čtvrtfinále. Letos začala výhrou 6:3 a 7:5 nad krajankou Kr. Plíškovou.

Petra Kvitová na US Open 2017
Petra Kvitová na US Open 2017 | Foto: Reuters

Petra Kvitová

Česká republika

WTA: 18.

Věk: 27 let (8. 3. 1990)

Držení rakety: levé

Výška: 182 cm

Váha: 70 kg

Petra Kvitová na US Open 2017
Petra Kvitová na US Open 2017 | Foto: Reuters

Tenistka Laura Robsonová byla v době střeleckého útoku v Las Vegas.

Varvara Lepchenková se narodila před jednatřiceti lety v Taškentu v Uzbekistánu, ale od roku 2007 reprezentuje Spojené státy americké. Narodila se rodičům ukrajinského původu a už v patnácti letech se stala tenisovou profesionálkou. V roce 2005 vyhrála první turnaj kategorie ITF, předtím už měla zkušenosti ze čtyř prohraných finále. Takových podniků pak ve své kariéře Lepchenková ovládla ještě deset, vždy ve Spojených státech amerických. Naposled se z turnajového vavřínu radovala v roce 2011 v Kansas City.

 

Na turnajích vyšší kategorie WTA si Američanka zahrála ve finále jen jednou a shodou okolností v Asii. V roce 2014 podlehla Kar. Plíškové v Soulu 1:2 na sety. Na grandslamech to Lepchenková dotáhla nejdál do osmifinále, v roce 2012 na French Open a o tři roky později doma v New Yorku. Svého času byla také světovou čtyřicítkou ve čtyřhře, ve dvouhře byla nejvýše devatenáctá. Letos sice vypadla na US Open hned v prvním kole, ale ve Wu-chanu ji zastavila Cornetová až v osmifinále. V Pekingu se nejdříve musela prokousat kvalifikací, kde zdolala ve třech setech domácí Liu a Bělorusku Sasnovičovou. Také v prvním kole se hrálo na tři sady, Lepchenková nakonec zdolala Ukrajinku Curenkovou poměrem 5:7, 6:4 a 6:2.

Americká tenistka Varvara Lepchenková se raduje z vítězství nad Italkou Francescou Schiavoneovou ve 3. kole French Open 2012.
Americká tenistka Varvara Lepchenková se raduje z vítězství nad Italkou Francescou Schiavoneovou ve 3. kole French Open 2012. | Foto: Reuters

Varvara Lepchenková

Spojené státy americké

WTA: 67.

Věk: 31 let (21. 5. 1986)

Držení rakety: levé

Výška: 180 cm

Váha: 72 kg

Foto: Reuters

Petra Kvitová a Varvara Lepchenková odehrály již sedm vzájemných utkání a vždy se z vítězství radovala česká tenistka. Zvítězila v Miami 2011, na French Open a také na Wimbledonu o rok později, zde v Pekingu v roce 2013, v Madridu a Eastbourne 2014 a naposled loni na podzim v Lucemburku. V evropské metropoli vyhrála Petra v souboji levorukých tenistek 4:6, 6:2 a 6:1.

Foto: Reuters

V Pekingu se hraje také mužský turnaj s účastí Rafaela Nadala nebo Juana Martína del Potra. Petra Kvitová se pousmála, že na společné fotce konečně není nejvyšší.

Petra Kvitová došla vloni v Pekingu až do čtvrtfinále. Vyřadila postupně Ja-fan a Muguruzaovou, ale mezi nejlepšími osmi nestačila na Keysovou. V roce 2014 si v hlavním městě Číny zahrála finále, na Šarapovovou však ve třech setech nestačila. To Varvara Lepchenková před rokem do hlavní fáze turnaje vůbec neprošla. V kvalifikaci stejně jako letos zdolala Bělorusku Sasnovičovou, jenže v rozhodujícím utkání podlehla Češce Siniakové.

Petra Kvitová na turnaji v Pekingu.
Petra Kvitová na turnaji v Pekingu. | Foto: Reuters

Ruska Jelena Vesninová už na Měsíčním kurtu ukončila zápas proti Číňance Duan Jing-jing a po výsledku 6:3 a 6:2 postoupila hladce do osmifinále. Kvitová s Lepchenkovou tak mohou již za pár minut nastoupit. Na vítězku česko-amerického souboje čeká mezi nejlepšími šestnácti Dánka Caroline Wozniacká.

Obě tenistky jsou již na kurtu a rozehrávají se. Petra Kvitová vyhrála los a vybrala si pro první gem příjem.

0:0

Utkání právě začalo, podává Varvara Lepchenková.

0:15

Kvitová začíná dobře. Vrátila první podání americké soupeřky, a ta hrála bekhendem pouze do sítě. Musela hodně rychle do pokleku.

15:15

Česká tenistka se výborně ubránila na bekhendu, a dokonce dokázala zaútočit po čáře. Jenže pak za sítí nezvládla forhendový úder a hrála do autu.

30:15

Petra nedokázala zreturnovat druhé podání Lepchenkové.

30:30

Dvojchyba Američanky dává Kvitové šanci zabojovat o brejkbol.

40:30

Zdálo se, že se Češka dostane do výměny, ale bohužel hned po druhém úderu Lepchenkové hrála forhendem od základní čáry do sítě.

0:1 Varvara Lepchenková získává gem.

To je škoda. Kvitová měla nahraný balonek na středu kurtu, ale forhendem přestřelila postranní čáru. Šance byla, ale první gem získala Američanka.

15:0

Forhendový úder Lepchenková sotva přelezl přes pásku, a ještě spadl na čáru. Kvitová se ale nenechala rozhodit, měla soupeřku pod tlakem a získala fiftýn.

15:15

Dvojchyba přichází v prvním gemu na servisu také ze strany Kvitové.

30:15

Vzápětí ale přidala nasazená dvanáctka přímý bod z prvního podání.

40:15

A další, tentokrát po druhém servisu. Lepchenková netrefila return čistě a míček neměl nárok na to, aby přešel přes síť.

1:1 Petra Kvitová získává gem.

Kvitová neměla v prvním gemu na podání vůbec žádné starosti. Parádní výkon na servisu uzavřela prvním esem v zápase a vyrovnala na 1:1.

15:0

Přímý bod pro Lepchenkovou. Kvitová returnovala bekhendem do sítě.

15:15

Další return už se české hráčce povedl skvěle a balonek padal nepříjemně za síť do těžkého úhlu. Američanka už jej v běhu do kurtu nevrátila.

15:30

Kvitová dostala soupeřku pod tlak úderem pod nohy k základní čáře. Lepchenková poslala míček bekhendem do sítě a na podání prohrává.

15:40

Druhá dvojchyba Lepchenkové znamená premiérové dva brejkboly pro Petru.

2:1 Petra Kvitová získává gem.

Trochu se štěstím, ale přeci. Bekhendový úder Kvitové dopadl na čáru a Lepchenková hrála jen do sítě. Češka využila první brejkbol a jde do trháku.

15:0

Kvitová začíná ve čtvrtém gemu nejlépe, jak mohla. Lepchenková vrátila míček k základní čáře, ale Petra přitlačila na forhendu a vyrobila výstavní winner.

15:15

V další výměně měla díky razantnímu returnu navrch Lepchenková. Zahnala Češku do kurtu a už nemusela ve výměně pokračovat.

30:15

Přímý bod z prvního podání pro rodačku z Bílovce.

40:15

Eso číslo dvě! Zatím je druhý gem při podání Petry hodně podobný tomu prvnímu. Od stavu 15:15 totiž přišly jen přímé body z podání.

3:1 Petra Kvitová získává gem.

To se teď nestalo, ale Petře pomohla Lepchenková vlastní bekhendovou chybou. Zahrála do sítě a zatím nemá na příjmu žádnou šanci na úspěch.

0:15

Kvitová si poradila s úderem Američanky na základní čáru a hrála forhendem přesně do růžku. To Lepchenkové forhendový útok po čáře nevyšel.

15:15

Česká hráčka returnovala jen do sítě.

15:30

Lepchenková stála jako přibitá, protože k tomuhle vítěznému úderu Kvitové z forhendu se nemohla dostat. Petra se rozehrává ke skvělému výkonu.

30:30

Američanka ji však znovu brzdí kvalitním prvním servisem.

40:30

Lepchenková si opět pomohla prvním podáním a vší silou zaútočila forhendem po čáře. Kvitová se k míčku nedostala včas a sekla jej do sítě.

3:2 Varvara Lepchenková získává gem.

Bekhendový čop Kvitové spadl těsně do zámezí a Lepchenková tak po třech ztracených hrách znovu boduje. Je na dohled, ale Petra má výhodu brejku.

0:15

Na dvojchyby vyrovnáno, 2:2.

0:30

Lepchenková vystrkuje růžky. Rovnou z returnu zaútočila forhendem po čáře a Petra něco takového nečekala. Poprvé má na servisu lehké problémy.

15:30

Začala je řešit razantním prvním podáním a forhendovým winnerem do protipohybu rodačky z Uzbekistánu.

30:30

Tentokrát musela Kvitová přes druhé podání, ale udržela se ve výměně a znovu jako první zaútočila forhendem. Lepchenková vrátila míček jen do sítě.

30:40

Ale ne, Kvitová udělala třetí dvojchybu v zápase a nabízí první brejkbol.

3:3 Varvara Lepchenková získává gem.

Kvitová měla štěstí, že neudělala další dvojchybu. Vzápětí si vypracovala dobrou pozici, ale útočila forhendem do autu. Lepchenková je zpět ve hře.

0:15

Američanka hrála po returnu české tenistky do sítě.

15:15

Lepchenková si pomohla servisem a světová hráčka číslo osmnáct returnovala těsně do zámezí. Škoda.

15:30

Když už Petře vyjde return k základní čáře, bývá Lepchenková pod tlakem. Neunesla jej ani teď a opět poslala balonek jen do saka.

15:40

A znovu. Lepchenková šla přes druhé podání, na které si Petra věří. Returnovala opět razantně a donutila soupeřku k chybě. Dva brejkboly.

30:40

První z nich je pryč. Nyní se vůbec nehrají dlouhé výměny, všechno je to o jednom dvou úderech. Kvitová returnovala forhendem do sítě.

4:3 Petra Kvitová získává gem.

Výborně! Kvitová zvrátila vyrovnanou výměnu na svou stranu parádním forhendovým útokem do rohu kurtu. Lepchenková znovu ztrácí servis.

Obě hráčky se o přestávce bavily s trenéry. Jiří Vaněk radil Kvitové především ohledně servisu. Při druhém podání to chce podle něho ubrat a hrát do bekhendu.

15:0

Kvitová začíná gem, ve kterém chce potvrdit brejk, dobře. Podala skvěle a došla si na síť pro vítězný úder. Lepchenková byla bez šance.

30:0

To platí i pro druhou výměnu v této hře. Petra přešla po servisu do útoku a poslala míček do růžku.

30:15

Po druhém podání Kvitové se Lepchenková bezvadně trefila do returnu a Petra hrála v pokleku od základní čáry. Bekhendem míček přes síť nedostala.

30:30

Těch dvojchyb je ze strany Kvitové hodně. Přidala už čtvrtou v první sadě.

40:30

Česká tenistka si připravila pozici vynikajícím forhendem ven z kurtu a dohrála výměnu bekhendem do odkrytého prostoru. Američanka už se ani nevracela.

5:3 Petra Kvitová získává gem.

Dobře. Kvitová to nepřehnala s razancí a smečovala raději na jistotu. Lepchenková se po čáře netrefila přesně a bude odvracet konec první sady.

0:15

Američanka po returnu své soupeřky často chybuje. Znovu hrála do zámezí.

15:15

Lepchenková vyrovnává stav devátého gemu dobrým servisem na tělo. Petra si nevěděla rady a pouze sekla balonek bekhendem do sítě.

15:30

Kvitová změnila rytmus výměny bekhendovým čopem a Lepchenková napálila balonek do sítě. Petra je dva míčky od zisku setu.

30:30

Po úderu do zámezí z rakety Kvitové je znovu vyrovnáno.

30:40

První setbol je tady! Kvitová přetavila forhendový return ve vítězný úder.

40:40

Kvitová zahrála přesně do rohu kurtu a připravila si Lepchenkovou. Jenže obtížný forhendový úder cross poté nezvládla a těsně přetáhla postranní čáru.

40:A

Česká tenistka pro sebe získává druhý setbol. Po druhém podání Američanky orazítkovala základní čáru, Lepchenková neuspěla s jestřábím okem.

40:40

Kvitová zahrála znovu velmi aktivně, ale ani teď to nevyšlo. Češka přestřelila základní čáru a Lepchenková je pořád ve hře o první set.

40:A

Tak co teď? Tradičně aktivním pojetím hry donutila Kvitová Američanku k nepřesnému úderu po čáře a získává setbol číslo tři.

40:40

Druhé podání Lepchenkové přilétlo na tělo Petry a Češka returnovala do zámezí. To už je trochu frustrující, ani třetí setbol Kvitová nevyužila.

A:40

Poprvé v tomto gemu má výhodu Lepchenková. Podala znovu na tělo a dočkala se úspěchu. Kvitová returnovala do sítě.

5:4 Varvara Lepchenková získává gem.

Lepchenková odvrátila tři setboly a svůj gembol hned využila. Vyhnala Petru podáním ven z kurtu a zaútočila. Kvitová může ukončit set při podání.

15:0

Lepchenková vracela míček a hrála trochu na jistotu. Kvitová se ale ničeho nezalekla a zaútočila bekhendem obouruč po lajně. Vítězný úder.

30:0

Vypadá to dobře. Lepchenková nedokázala vrátit podání české hráčky do kurtu.

40:0

Petra má po dalším dobrém podání tři setboly pohromadě. Tohle už musí vyjít.

6:4 Petra Kvitová získává gem a set.

Třetím esem v zápase ukončuje Petra Kvitová první sadu! Lepchenková se na servisu ubránila, ale na příjmu neměla šanci. Set trval osmatřicet minut.

0:15

Kvitová začala druhou sadu forhendovým returnem k základní čáře. Američanka nedokázala vrátit balonek na druhou stranu.

15:15

Napodruhé už se jí to povedlo a Kvitová vyhodila míček do autu.

15:30

Z obou stran je to dnes hodně o chybách, ale Lepchenková v tomto směru "vyniká". Po dobrém podání a returnu Kvitové hrála jen do autu.

15:40

Lepchenková se znovu nesrovnala k úderu od základní čáry a míček sotva dolétl do sítě. Kvitová má hned na úvod druhého dějství dva brejkboly.

1:0 Petra Kvitová získává gem.

Skvělý start do druhého setu, přitom se Petra ani moc nenadřela. Lepchenková uzavřela hodně nepovedený gem třetí dvojchybou v zápase.

15:0

Češka zaútočila hned po returnu Lepchenkové a donutila ji k dlouhému úderu.

30:0

Čtvrté eso v zápase pro Kvitovou!

30:15

Teď americká tenistka na Petru vyzrála. Odhadla směr jejího útoku a prohodila ji forhendem. Kvitová nebyla na síti dobře připravená, zůstala na půli cesty.

40:15

Jestřábí oko hrálo znovu ve prospěch Petry a trenér Vaněk se usmívá. Kvitová trefila páté eso, druhé v této hře.

40:30

Ještě ale v tomto potvrzovacím gemu nemusí být rozhodnuto. Dobrý return Lepchenkové dostal Kvitovou pod tlak a Češka nezvládla přehodit síť.

40:40

Lepchenková předvedla další parádní return k základní čáře a Petra byla od počátku pod tlakem. Američanka zvládla dobře také smeč ze středu kurtu.

A:40

Dobře. Kvitová doběhla kraťas Lepchenkové, pak sice poslala míček přímo na ni, ale zvládla si poradit s jejím prohozem. Forhendový volej byl finálním úderem.

40:40

Kvitová si po druhém podání vzala challenge, ale tohle byl jasný aut. Další dvojchyba na straně české hráčky znamená druhou shodu v tomto gemu.

40:A

Tohle je velké trápení. Dvojchyba číslo šest a druhá v řadě. Lepchenková se zadarmo dostala k brejkbolu na 1:1.

1:1 Varvara Lepchenková získává gem.

Tohle zamrzí. Petra nevyužila ani jeden ze tří gembolů, pak navíc Američance ulehčila práci třemi chybami. Brejk se Češce potvrdit nepodařilo.

0:15

Lepchenková pokazila úder na konci delší výměny.

15:15

Return Kvitové byl dlouhý a Petra znovu neuspěla s jestřábím okem. Ve druhé sadě už jí zbývá jediná možnost challenge.

30:15

Kvitová si vypracovala skvělou pozici na síti, ale bohužel zaútočila přesně do prostoru, kde stála Lepchenková. Následný bekhendový volej už nezvládla.

40:15

Lepchenková reagovala na kratší return Petry dalším kraťasem a pak Češku přelobovala. Tady neměla Kvitová příliš možností.

1:2 Varvara Lepchenková získává gem.

Lepchenková bez potíží potvrdila brejk a po dlouhém úderu Kvitové vede ve druhé sadě 2:1. Na lavičce ji nyní povzbuzuje trenér Jiří Vaněk.

Trenér Vaněk se snažil Petru podpořit s tím, aby si nic nedělala z většího počtu dvojchyb. Tvrdil, že má na Američanku i tak. Připomínal, že se nic neděje, že je Petra na svém.

15:0

Kvitová zahajuje gem přímým bodem z podání. Lepchenková returnovala do autu.

30:0

Napodruhé už se sice Američanka dostala do hry, ale bekhendem po lajně neuspěla. Míček dopadl mimo kurt.

30:15

Sedmá dvojchyba Kvitové. Tak uvidíme, zda si vezme k srdci Vaňkova slova.

30:30

Petra na druhém podání možná trochu ubrala a Lepchenková toho využila. Returnovala forhendem k základní čáře, a je z toho vítězný balonek.

40:30

Pojď! Kvitová si v nelehkém okamžiku pomohla servisem a bekhendem zlomila soupeřku úderem do kříže. Hlasitě se povzbuzuje a má gembol.

2:2 Petra Kvitová získává gem.

Kvitová rozběhala Lepchenkovou, která se sice bránila, jak mohla, ale nakonec se ve hře neudržela. Z levého rohu poslala míček pouze do sítě.

15:0

Tohle nevyšlo. Petra se pokusila zkrátit hru bekhendem, jenže netrefila míček vůbec dobře. Balonek ani nedošel k síti.

30:0

Útok Lepchenkové byl nejprve hlášen jako aut, ale hlavní rozhodčí výrok čárového rychle opravila. Kvitová neprotestuje a prohrává na příjmu 0:30.

40:0

Return české tenistky po druhém podání Lepchenkové končí v zámezí.

2:3 Varvara Lepchenková získává gem.

Podání Lepchenkové na tělo znovu slaví úspěch. Kvitová hrála bekhendem v krkolomné pozici do sítě, čistá hra a vedení 3:2 pro hráčku z Uzbekistánu.

0:15

Osmá dvojchyba Kvitové znamená brzké vedení pro Lepchenkovou.

15:15

Ani tato výměna nebyla v žádném případě jednoduchá. Lepchenková tlačila míčky k základní čáře, ale nakonec jí nevyšel úder po lajně. Balonek skončil v síti.

30:15

Petra musela jít přes druhé podání a následně se ubránit ataku Američanky. Povedlo se, míček přešel na druhou stranu a Lepchenková jej napálila do sítě.

40:15

Česká tenistka si konečně pomohla prvním servisem a získala dva gemboly.

3:3 Petra Kvitová získává gem.

Skvěle! Po dvojchybě dokázala Kvitová otočit průběh gemu a v pohodě srovnat na 3:3. Přijde po delší době nějaká šance při podání Lepchenkové?

0:15

Kvitová využila toho, že jde soupeřka přes druhé podání, a bekhendem zahrála míček k postranní čáře. Lepchenková se musela natáhnout a hrála jen do sítě.

15:15

Tohle už bylo ze strany Američanky mnohem lepší. Donutila Petru ke krátkému returnu těsně za síť a v pohodě zaútočila forhendem k základní čáře.

15:30

Česká hráčka urvala vyrovnanou výměnu pro sebe. Ubránila se náporu soupeřky a sama rozhodla forhendem cross od základní čáry. Skvělá práce.

15:40

Po dalším úspěšném útoku do bekhendu soupeřky má Petra dva brejkboly.

4:3 Petra Kvitová získává gem.

Ano! Kvitová získává brejk a vede 4:3. Po druhém podání Lepchenková hrála soupeřce znovu do bekhendu a dočkala se od ní úderu do sítě.

15:0

Lepchenková nerozehrála výměnu po prvním podání Kvitové vůbec špatně, ale poté absolutně nezvládla bekhendový úder zpoza sítě. Vynesla míček do autu.

30:0

Těžký forhendový return Američanky končí v síti. Přímý bod pro Kvitovou.

40:0

Výborně. Kvitová odhadla přesně ten správný čas, kdy se vydat na síť, a zvládla dobře i volej. Lob Lepchenkové už skončil v zámezí.

5:3 Petra Kvitová získává gem.

Druhý brejk ve druhé sadě už Kvitová potvrdila, dokonce čistou hrou. Lepchenková nedokázala vrátit její podání a nyní musí odvracet konec.

15:0

Američanka začíná přímým bodem ze servisu.

15:15

Kvitová se výborně položila do returnu a Lepchenková poslala odražený balonek jen do zámezí.

30:15

Americká tenistka rozhodně nic nevzdává a bojuje dál. Zahnala Kvitovou do levého rohu, odkud už se Češka do hry nevrátila.

40:15

Kvitová zahrála do sítě, což znamená dva gemboly pro Lepchenkovou.

40:30

Ale ani Kvitová nechce zápas zbytečně natahovat. Přeměnila return ve vítězný balonek a snížila na 30:40.

40:40

Česká hráčka odvrátila také další gembol. Returnovala pod nohy Američanky na základní čáru, a Lepchenková hrála jen do sítě.

A:40

Lepchenková si pomohla přímým bodem z podání a pořád žije.

5:4 Varvara Lepchenková získává gem.

Kvitová nezvládla zreturnovat ani další podání Američanky, ale zatím jí to vadit nemusí. Po přestávce bude mít šanci ukončit utkání na podání.

15:0

Američanka měla při returnu velké štěstí, trefila míček rámem. Vzápětí měla ve výměně mírně navrch, ale Kvitová se na konci vytasila s bekhendovým winnerem.

30:0

Return Lepchenkové je v autu, Petře chybí dva míčky k postupu do osmifinále.

40:0

Kvitová si rozběhala soupeřku z rohu do rohu a forhendový úder Lepchenkové skončil těsně v zámezí. Česká tenistka má tři mečboly pohromadě na podání.

6:4 Petra Kvitová získává gem, set a zápas.

Je hotovo! Lepchenková returnovala bekhendem jen do sítě a ani na osmý pokus nenašla na Kvitovou recept. Češka postupuje do osmifinále.

2:0

Petra Kvitová zvítězila nad Varvarou Lepchenkovou dvakrát 6:4.

Utkání druhého kola v Pekingu zvládla lépe česká tenistka, která porazila kvalifikantku Varvaru Lepchenkovou dvakrát 6:4. V obou setech nejprve Češka přišla o získanou výhodu brejku, ale prolomila podání soupeřky ještě jednou. V osmifinále se Petra utká s Caroline Wozniackou z Dánska.

Za pár okamžiků můžete na našem webu sledovat také utkání další české hráčky v Pekingu, Karolíny Plíškové. Ta změří síly s Němkou Andreou Petkovicovou.

Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký den.

Právě se děje

Další zprávy