3. října 2017 • 14:52

Českým tenistům se daří! Postoupily Kvitová i Strýcová, dál jde Berdych

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petra Kvitová i Barbora Strýcová postoupily na turnaji v Pekingu do osmifinále. Dvanáctá nasazená Kvitová porazila ve 2. kole Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:4, 6:4, Strýcová, jíž v úvodním duelu vzdala světová jednička Garbiňe Muguruzaová, vyřadila Němku Julii Görgesovou 6:4, 6:2.



S mírným zaváháním zvládl start v čínské metropoli i Tomáš Berdych. Sedmý nasazený český tenista schytal v prvním kole kanára od Jareda Donaldsona, nakonec ale Američana v prvním vzájemném duelu porazil 6:3, 0:6, 6:2.

Dvaatřicetiletý Berdych získal hladce úvodní set, pak ale zcela vypadl ze hry. Při svém podání získal ve druhé sadě jen dva fiftýny a o dvanáct let mladší Donaldson za necelou půlhodinu stav utkání vyrovnal. V rozhodujícím dějství byl Berdych při svém servisu opět suverénní a zachránil postup. Jeho dalším soupeřem bude Rus Andrej Rubljov, který vyřadil Jacka Socka z USA.

Plíšková rozhodla vyrovnaný duel s Petkovicovou jedním úspěšným brejkem v každém setu. Ve druhé sadě si Němka po šestém gamu za stavu 3:3 nechala zatejpovat levý kotník a patu a sedmou hru stejně jako v úvodním dějství při svém podání ztratila. Plíšková všech devět šancí soupeřky odvrátila, včetně dvou v posledním gamu. V něm otočila z 15:40 a po hodině a 41 minutách proměnila první mečbol.

Sedmadvacetiletá Kvitová, jež minulý týden neúspěšně obhajovala titul ve Wu-chanu, kde vypadla hned v 1. kole, se v duelu s Lepchenkovou potýkala s podáním. Nasbírala celkem osm dvojchyb a v každém setu přišla jednou o servis. Sama ale soupeřce, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, prolomila podání vždy dvakrát a po hodině a 18 minutách slavila výhru. Lepchenkovou porazila i v osmém vzájemném utkání.

O postup do čtvrtfinále, které si v Pekingu zahrála i vloni, se dvojnásobná wimbledonská šampionka utká s pátou nasazenou Caroline Wozniackou. V bilanci vzájemných zápasů nad Dánkou vede těsně 6:5. Karolínu Plíškovou čeká Rumunka Sorana Cirsteaová.

Jednatřicetiletá Strýcová musela v duelu s Görgesovou dohánět v úvodním setu ztrátu servisu, od stavu 2:4 ale získala devět gamů v řadě a při podání soupeřky měla i první mečbol. Němka ale hrozbu kanára zažehnala a Strýcová si pak závěr zápasu zkomplikovala. V další hře neproměnila druhý mečbol a o podání přišla, třetí šanci na ukončení duelu v osmé hře už ale využila.

Její další soupeřkou bude Australanka Daria Gavrilovová, jíž za stavu 6:3, 2:0 vzdala Američanka Coco Vandewegheová. Jediný vzájemný duel letos v Torontu Strýcová ve třech setech vyhrála.

V osmifinále je i druhá nasazená Simona Halepová, která stejně jako Plíšková útočí na místo světové jedničky. Rumunka, jíž vzdala duel druhého kola Slovenka Magdalena Rybáriková, se ve 3. kole utká s Ruskou Marií Šarapovovou, která po třísetovém boji vyřadila krajanku Jekatěrinu Makarovovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (4,089.265 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Dimitrov (3-Bulh.) - Džumhur (Bosna) 6:1, 3:6, 6:3,
Kyrgios (8-Austr.) - Basilašvili (Gruz.) 6:1, 6:2.
Berdych (7-ČR) - Donaldson (USA) 6:3, 0:6, 6:2,
Nadal (1-Šp.) - Pouille (Fr.) 4:6, 7:6 (8:6), 7:5,
Rubljov (Rus.) - Sock (USA) 3:6, 6:1, 6:2.

Ženy (dotace 7,027.063 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (12-ČR) - Lepchenková (USA) 6:4, 6:4,
Strýcová (ČR) - Görgesová (Něm.) 6:4, 6:2,
Halepová (2-Rum.) - Rybáriková (SR) 6:1, 2:1 skreč,
Šarapovová - Makarovová (obě Rus.) 6:4, 4:6, 6:1,
Vesninová (Rus.) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:3, 6:2,
Kasatkinová (Rus.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:4, 7:5,
Cirsteaová (Rum.) - McHaleová (USA) 7:6 (7:4), 6:0,



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud