4. října 2017 • 16:31

Kolem Jankta krouží italský gigant. Je na seznamu v AC Milán

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AC Milán buduje kádr, který má znovu vyhrát italský titul a bojovat v Lize mistrů. Rossoneri už posílili André Silva, Ricardo Rodriguez, Hakan Calhanoglu a mnozí další, a nákupní horečka má pokračovat i v lednu. Vysoko na seznamu je pro tým ze San Sira i český záložník Jakub Jankto.



Jednadvacetiletý odchovanec pražské Slavie působí v Itálii od roku 2014 a už v mladém věku se stačil zapracovat mezi opory základní sestavy Udine. Podle italského listu Corriere dello Sport český talent padl do oka milánským, kteří by jej rádi přivedli v lednu. 

Transfer bude velmi záležet na tom, jak si Udine v lize povede, a jakou bude požadovat částku. Mužstvo, za které hraje i další bývalý hráč Slavie Antonín Barák, je po dvou výhrách v sedmi zápasech na třináctém místě. Za klenot své zálohy nejspíš nebude chtít zrovna malou částku.

AC se totiž na Jankta ptalo už v létě, tehdy sportovní ředitel týmu Manuel Gerolin řekl, že český talent rozhodně není na prodej. Pořádný ranec peněz by ho ale možná mohl přesvědčit.

Podle britských zdrojů Jankta, který je v Udine svázán dlouhodobým kontraktem do roku 2021, skautoval také liverpoolský Everton. I ten v létě mohutně posiloval, například o Waynea Rooneyho či kapitána Ajaxu Amsterdam Davyho Klaassena. V souvislosti s Janktem se už dřív spekulovalo o zájmu Interu Milán, AS Řím, Arsenalu či West Bromwiche.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud