35
Fotogalerie

Na prodej je McLaren F1 s minimem najetých kilometrů. Cena bude astronomická

V současné době je ke koupi skutečně vynikající McLaren F1. Je v originálním stavu a má najeto 239 kilometrů! Cena tedy bude šplhat až do oblak.

Ve Velké Británii je v současné době na prodej auto, které nemá na celém světě obdoby. Je jím McLaren F1 a jeho stav je až šokující.

Současným majitelem vozu je Tom Hartley Jr. a jedná se o 60. kus z celkem 64 modelů, které byly určeny pro silniční provoz. Má ale nejato pouhých 239 kilometrů a ani jeden z nich nebyl připočten na silnici. Vůz ve skutečnosti nebyl ani registrován a každý z kilometrů vytvořil testovací jezdec McLaren ještě předtím, než byl vůz prodán.

Výsledkem tedy je, že má vůz, již od svého doručení v roce 1997, stále ochrannou fólii na interiéru a je tak v úplně původním stavu. Navíc jsou u něj k dispozici všechny doplňky a to včetně zlaté titanové sady nářadí, zavazadel, náhradních klíčů a dokonce i velmi vzácných hodinek TAG Heuer s vygravírováným číslem podvozku. Dále s vozem dostanete i náhradní výfuk ve stylu F1 LM a volant GTR.

Když vezmeme v potaz to, že poslední F1 se v USA prodal za rekordních 15,62 milionů dolarů a měl najeto skoro 10000 mil, nedovedeme si ani představit, za kolik by se mohl prodat tento naprosto původní kus. Odhaduje se ale, že cena bude atakovat hranici 20 milionů dolarů, pokud se tedy najde někdo, kdo si to koupí.

FOTOGALERIE:

McLaren-F1-For-Sale-1.jpgMcLaren-F1-For-Sale-2.jpgMcLaren-F1-For-Sale-3.jpg

 

Doporučujeme

Články odjinud