| Audi A7 Sportback

| Audi A7 Sportback

Odhalení Audi A7 Sportback se blíží. Zatím je známa silueta vozu

Po nové generaci modelu A8 má pro nás Audi další novinku. Ještě tento týden předvede druhou generaci A7 Sportback. Co zatím o automobilu víme?

Po nedávném představení zbrusu nové A8 si Audi pro nás připravila další kousek. Již ve čtvrtek (19.10.) se dočkáme odhalení druhé generace modelu  A7 Sportback. Všem nedočkavcům zatím automobilka ukázala alespoň siluetu vozu.

Jinak ale německá automobilka moc dalších informací o novince dosud nesdělila. Již na první pohled je ale k vidění evoluční design. Několik prvků si prý nová generace osvojila od konceptu Prologue. Vystavěná bude na platformě MLB Evo, kterou sdílí také například s modely Q5 či Q7.

Nové Audi A7 Sportback bude opět ve znamení pětidveřového hatchbacku. Má tak být praktičtější než nový sedan A6, který má přijít na trh v roce 2018. Co se týče motorů, nabídka by mohla být podobná jako u modelu A8. 

Veřejnou premiéru můžeme zřejmě očekávat na prosincovém autosalonu v Los Angeles. Model určený pro evropský trh pak zřejmě uvidíme na ženevském autosalonu v příštím roce. 

2018-audi-a7-sportback.jpg

Audi

Německá automobilka Audi patří do od roku 1964 ke koncernu Volkswagen, ve kterém má roli prémiové značky. Počátky společnosti sahají do roku 1899 a k zakladateli Augustu Horchovi.

Audi A1 •  Audi A3Audi A4Audi A5Audi A6Audi A7Audi A8Audi Q2Audi Q3Audi Q5Audi Q7Audi Q8Audi R8Audi e-tron

Doporučujeme

Články odjinud