Pavel Janega
19. října 2017 • 10:00

Co je s Ngadeuem? Kouč Slavie se ošíval a neprozradil. Hrát bude Souček

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z VILLARREALU | Michal Ngadeu je jedním ze čtyř slávistů, kteří ani neodcestovali do Španělska. Výběru Jaroslava Šilhavého tak pro dnešní duel s Villarrealem (21.05 ONLINE na iSport.cz) chybí klíčový z nejklíčovějších mužů. Kvůli zranění. Jakého přesně? To si nechal slávistický kouč pro sebe.



"Přiznám se, že jsem s ním pro tento zápas počítal. Nicméně jeho zdravotní stav nebyl takový, aby mohl nastoupit. Věřím, že v krátké době ho lékaři dají dohromady," řekl k Ngadeuově zranění trenér Šilhavý.

U doplňujícího dotazu "co přesně kamerunskému záložníkovi je", už ale tajnůstkařil. Chvíli se usmíval, ošíval. A pak pouze řekl: "Poranění nohy."

Což samozřejmě může být leccos. Sval? Koleno? Kotník?

Villarreal bude zatím největší zkouška. S Bacambu si naši obránci poradí, věří Sýkora
Video se připravuje ...

Pro Slavii je každopádně Ngadeuova absence citelnou ztrátou. Jít na Villarreal bez opory dělá slávistický střed pole o mnoho zranitelnějším. "Čeká nás velká kvalita, favorit skupiny. Takže musíme hrát absolutně disciplinovaně a koncentrovaně devadesát minut," ví Šilhavý.

Lehce vydedukujeme, že tím pádem dostane zelenou do sestavy Tomáš Souček. Z pozice štítového záložníka pravděpodobně bude krýt záda dvojici Ruslan Rotaň – Josef Hušbauer.

Připravený je i Halil Altintop, letní hvězdná posila. Na toho se mimochodem španělští novináři včera hojně dotazovali a příliš nechápali, jak je možné, že hráč s takovým životopisem povětšinou sedí mezi náhradníky.

Olomouc - Slavia: Ngadeu se položil do akrobatické střely, Buchta byl na zemi včas
Video se připravuje ...

Samozřejmě, Šilhavý ohledně sestavy příliš sdílný nebyl. „Oproti minulému zápasu v Karviné tam nějaké změny budou,“ připustil jen.

Taktiku a jedenáctku, kterou oznámil hráčům již ve středu odpoledne, každopádně vybíral pečlivě. Tak, aby zvládla uhrát aspoň bod. Dnes by měl cenu zlata, neprohra ve Villarrealu totiž znamená velký krok k postupu do jarní fáze Evropské ligy.

„Remíza je někdy skoro jako výhra,“ zasnil se Šilhavý. „Uvidíme podle vývoje, ale před zápasem můžu říct, že kdybychom tady udělali bod, byli bychom spokojení.“

V takovém případě by ani moc nevadilo, že by se šňůra devatenácti venkovních zápasů v pohárech bez výhry protáhla.

Góly

Domácí: 41. Trigueros, 44. Bacca

Hosté: 18. Necid, 30. Danny

Sestavy

Domácí: Barbosa – Antonio Rukavina, Bonera, V. Ruiz, J. Costa (C) – Trigueros, Guerra, Fornals (77. Castillejo), R. Soriano (46. Čeryšev) – Bacca, Ünal (60. Bakambu).

Hosté: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Deli (46. Bořil), Sobol – Souček, Hromada – Sýkora (84. Stoch), Danny (C), Zmrhal (69. Van Buren) – Necid.

Náhradníci

Domácí: Cantero, Gaspar, González, Čeryšev, Castillejo, Hernández, Bakambu

Hosté: Kovář, Bořil, Hušbauer, Rotaň, Stoch, Van Buren, Škoda

Karty

Domácí: R. Soriano, Guerra, J. Costa

Hosté: Bořil

Rozhodčí

Moen – Haglund, Lundberg (NOR)

Stadion

Estadio de la Cerámica, Villarreal

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Villarreal 6 3 2 1 10:6 11
2. Astana 6 3 1 2 10:7 10
3. Slavia 6 2 2 2 6:6 8
4. M. Tel-Aviv 6 1 1 4 1:8 4

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud