Plzeň podlehla v Evropské lize poslednímu týmu švýcarské ligy. Slavia i Zlín remizovaly

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve svém třetím zápase Evropské ligy prohráli se švýcarským Luganem 2:3. Nevyhráli tak už dva roky utkání evropských pohárů na hřišti soupeře. Slavia remizovala ve Španělsku s Villarrealem 2:2, i když vedla v prvním poločase 2:0. Zlínští hráči si připsali druhou remízu v tomto ročníku EL, když doma remizovali s Kodaní 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Lucern, Villarreal, Olomouc (Aktualizováno: 23:27 19. 10. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj plzeňských fotbalistů proti FC Lugano

Souboj plzeňských fotbalistů proti FC Lugano | Zdroj: Reuters

Viktoria měla sice v prvním poločase míč víc na svých kopačkách, ale nebezpečí z toho pro branku Lugana, které hrálo na hřišti Lucernu, nehrozilo. Plzeňským se nedařilo správně zakončit, jejich největší šanci zaznamenal Radim Řezník, kterého vychytal brankář Da Costa.

V 63. minutě se pak prosadil domácí Bottani. Ten se trefil po přihrávce od Golemice, když překonal vybíhajícího brankáře Hrušku. Už na dvougólový rozdíl zvýšil de Souza Junior.

Za hosty snižoval po centru od Martina Zemana hlavou Michael Krmenčík. Místo vyrovnání však přišel další gól Lugana, kdy se z ostrého úhlu trefil Alexander Gerndt. Za dvě minuta Viktoria odpověděla, když se prosadil Marek Bakoš po přihrávce od Aleše Čermáka. To však bylo vše a domácí slaví výhru 3:2.

Plzeň tak nedokázala navázat na minulé vítězství proti Hapoelu Beeršava a v tabulce skupiny G je zatím na třetí, nepostupové příčce.

Slavia i přes vedení jen remizovala

Slavia Praha šla jako první v zápase s Villarrealem do vedení. Standartní situaci ještě dokázal brankář domácích vyrazit, ale hlavičkou se blýskl Tomáš Necid. Druhá střela sešívaných znamenala druhý gól, když se prosadil Danny Alves.

Španělský tým ale dokázal ještě do konce poločasu odpovědět. Nejdříve vstřelil branku Trigueros a následně tři minuty po něm i Bacca. První půle tak skončila nerozhodně 2:2.

Další gól už ve Španělsku nepadl a tak si Pražané připsali další remízu, když v minulém zápase remizovali s Astanou 1:1. Slavia je i přesto na druhém místě skupiny A se shodným počtem bodů jako jeho soupeř z Villarrealu.

Zlínští se v jedenácté minutě dostali do vedení, kdy hlavou zakončoval Diopa. Domácí si vedení dlouho neudrželi, když po osmi minutách vyrovnal Ankersen. Další velkou šanci Zlína si připsal znovu Diop, brankář hostí ji však zlikvidoval.

Ve druhém poločasu padla na stadion v Olomouci, kde hraje Zlín zápasy Evropské ligy, mlha. Utkání bylo na zhruba dvacet minut přerušeno. Žádná další branka však nepadla a zlínští hráči si tak připsali jeden bod za remízu 1:1.

Zlínští zaznamenali druhou remízu v tomto ročníku Evorpské ligy. V prvním utkání remizovali se Sheriffem Tiraspol, v tom druhém podlehli Lokomotivu Moskva.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme