Video: Toto je čistě elektrický Hummer H1. Po nabití ujede 300 kilometrů

Společnost Kreisel Electric před pár týdny předvedla zajímavou přestavbu. Jedná se o vůbec první elektrický Hummer. Vůz dokonce odhalil slavný herec Arnold Schwarzenegger. Teď rakouská firma ukázala světu video, na kterém se ukáže ikonický off-road v plné kráse také na silnici.

Navenek rozdíl od běžného modelu neuvidíte. Ale pod kapotou se dějí divy. Na rozhýbání vozu s váhou 3,3 tuny použila společnost Kreisel Electric dva elektromotory o celkovém výkonu 360 kW. S akumulátorem o kapacitě 100 kWh zvládnete na jedno nabití 300 kilometrů. Maximálně z elektrického Hummeru dostanete rychlost 120 km/h. 

Více fotografií v naší galerii:

Hummer4-Copyright-Martin-Hesz-Kreisel-Electric.jpgHummer1_0064-Copyright-Martin-Hesz-Kreisel-Electric.jpgHummer2_0065-Copyright-Martin-Hesz-Kreisel-Electric.jpg

Hummer

Hummer je značka terénních automobilů, která vznikla v roce 1992 výrobou civilních verzí vojenských vozidel M998 Humvee. Hummer patří do skupiny General Motors. Po finančních problémech byla v roce 2010 produkce těchto automobilů ukončena. V roce 2021 se Hummer vrací do výroby pod značkou GMC jako čistě elektrický pick-up.

Hummer H1 • Hummer H2 • Hummer H3 • GMC Hummer EV

Doporučujeme

Články odjinud