Hlavní obsah

Apple chystá nový Mac Mini

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple uvedla na trh poslední verzi počítače Mac Mini už před třemi roky. A od té doby se tato miniaturní sestava žádného vylepšení nedočkala – tři roky jsou přitom ve světě počítačových technologií obrovsky dlouhá doba. Jak se ale nyní ukázalo, americký počítačový gigant má s tímto strojem ještě své plány.

Foto: Apple

Apple Mac Mini

Článek

Před pár týdny se začaly hned na několika zahraničních webech objevovat spekulace o tom, že Apple s Macem Mini končí. Utnout záplavu negativních zpráv se proto nyní rozhodl přímo šéf amerického počítačového gigantu Tim Cook.

Ten podle serveru Extremetech vydal prohlášení, ve kterém Mac Mini označuje za důležitou produktovou linii Applu. Do budoucna se s ním tedy rozhodně počítá, a co víc – chystá se nová verze.

Foto: Apple

Apple Mac Mini

Žádné další podrobnosti však hlava tohoto počítačového gigantu prozradit nechtěla. V tuto chvíli tak není jasné, kdy by mohla novinka přijít na pulty obchodů ani jak dramaticky se promění vzhled a hardwarová výbava.

Aktuálně nabízený Mac Mini byl odhalen už v roce 2014. Jde o poměrně stylový stroj, který je možné zakoupit ve třech různých hardwarových konfiguracích, z nichž nejlevnější startuje na 15 500 Kč a nejdražší vyjde na 31 tisíc korun.

Tloušťka pouze 3,6 cm

Jako cenově nejvýhodnější se zdá prostřední varianta, která za cenu 22 000 Kč nabídne 2,6GHz procesor Intel Core i5, 8 GB operační paměti a grafický čip Intel Iris. Nechybí ani 1TB pevný disk a podpora bezdrátových standardů wi-fi a bluetooth. To vše se ukrývá v těle s tloušťkou 3,6 cm.

Mac Mini je vybaven operačním systémem OS X. Ten se svým vzhledem přibližuje mobilní platformě iOS daleko více než předchozí verze, je modernější a čistší. To je zásluha především průsvitných panelů a plochého designu, který neruší uživatele žádnými 3D efekty. Nádech mobilního systému iOS čiší na uživatele ze všech stran – od samotných oken přes lištu s aplikacemi až po oznamovací centrum.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám