Hlavní obsah

Nejvyšší správní soud už dostal první stížnosti na volby

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První stížnosti na volby do Poslanecké sněmovny už evidují na Nejvyšším správním soudu. V systému bylo v pondělí dopoledne sedm stížností, se kterými se bude muset vypořádat speciální volební senát. Lhůta pro podávání stížností skončí v pátek ve čtyři hodiny odpoledne. Soudci se nad stížnostmi poprvé sejdou příští týden.

Foto: Milan Malíček, Právo

Volby 2017 v Praze

Článek

„V úterý 24. října byla rozesílána částka Sbírky zákonů s oficiálním vyhlášením výsledků říjnových voleb do Poslanecké sněmovny. Desetidenní lhůta k podávání tzv. volebních stížností tak začala plynout ve středu 25. 10. a skončí v pátek 3. 11. v 16.00,“ potvrdila mluvčí soudu Sylva Dostálová.

Volební senát nebude čekat až na konec lhůty pro podávání stížností a už nyní se pustil do přípravy, aby příští týden už mohl začít rozhodovat.

„Stává se, že u některých volebních stížností není zřejmé, čeho se navrhovatelé domáhají a zdali se vůbec jedná o volební stížnost,“ dodala Dostálová.

Reklama

Výběr článků

Načítám