Dopad „obtěžovacího skandálu“. Banka ING se distancovala od Spaceyho

Problémy oscarového herce

Dopad „obtěžovacího skandálu“. Banka ING se distancovala od SpaceyhoNOVÉ 1
Svět
Sdílet:

Kvůli obviněním ze sexuálního obtěžování se od amerického herce Kevina Spaceyho distancovala velká nizozemská banka ING. Finanční ústav dnes podle agentury AFP oznámil, že zrušil účast filmové hvězdy na kongresu podnikatelů, který se má konat 29. listopadu v Rotterdamu.

„Bylo rozhodnuto ukončit spolupráci s americkým hercem Kevinem Spaceym,“ sdělila banka na základě iniciativy organizátorů akce BusinessBoost Live. „Vzhledem k rozruchu, který vznikl kolem Spaceyho v souvislosti s podezřením ze sexuálního obtěžování, není žádoucí umožnit, aby byl viděn během BusinessBoost Live,“ dodala v prohlášení umístěném na webu věnovaném kongresu. Jeho organizátorem je společnost Tribe Company.

Spaceyho, držitele dvou filmových Oscarů, stíhá jedna rána za druhou od chvíle, kdy ho v USA obvinil ze sexuálního obtěžování herec Anthony Rapp. Následně se objevila další podobná obvinění, například že obtěžoval mladé muže v době, kdy byl v letech 2004 až 2015 uměleckým šéfem londýnského divadla Old Vic.

Po Rappově obvinění se Mezinárodní akademie televizních umění a věd rozhodla neudělit Spaceymu zvláštní ocenění zakladatelů mezinárodních televizních cen Emmy, které měl herec převzít v listopadu při ceremoniálu v New Yorku. Společnost Netflix, která je producentem seriálu Dům z karet, navíc pozastavila natáčení nejnovější, v pořadí šesté řady tohoto úspěšného projektu.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Sdílet:

Hlavní zprávy

×

Podobné články