Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Škoda chystá třetí generaci Superbu, představila jeho skicu

Ekonomika

  7:00
MLADÁ BOLESLAV - Škoda Auto ukázala skicu třetí generace Škody Superb. V polovině února bude mít nová Škoda Superb svou světovou premiéru v Praze. Prodej by měl začít v polovině příštího roku.

Škoda Superb třetí generace. foto: Škoda Auto

Informoval o tom mluvčí projektu Bernd Abel. S novou generací podle něj postoupila Škoda Superb na horní hranici automobilové střední třídy. Termín začátku sériové výroby ani plánovanou cenu vozu zatím firma nesdělila.

Nový vzhled znamená výraznou proměnu exteriéru vozu. Bude založen na jednoduchých a výrazných geometrických tvarech a některé prvky exteriéru vozu budou vycházet ze studie Škoda VisionC, což znamená i výrazné kontury například na zadní části vozu. „Model působí svalnatým dojmem, je ostře řezaný, suverénní a atraktivnější než kdykoli předtím. Výrazné tvary exteriéru pokračují i uvnitř vozu,“ uvedl Abel.

ČTĚTE TAKÉ:

Elektronická brzda a adaptivní tlumiče

Třetí novodobá generace má značce i modelu získat nové skupiny zákazníků. Nový Superb bude prvním modelem Škody s elektronickou parkovací brzdou. Navíc získal i adaptivní tlumiče. Mezi agregáty budou naftové motory 1,6 a 2,0 litru a benzinové 1,4 a 2,0 litru. Chybět bude vrcholný šestiválec 3,6 litru. Vůz bude oproti předchozím modelům o necelé tři centimetry delší a téměř o pět centimetrů širší.

Vůz bude představen na autosalonu v Ženevě. Dosud automobilka dodala zákazníkům na celém světě asi 700 000 vozů Škoda Superb první a druhé generace.

Autoři: ,

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč