Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

ANO chce jasnou podporu Vondráčka od Pirátů. Bartoš: Projednáme to

Autor: ČTK - 
9. listopadu 2017
09:10

Hnutí ANO chce od Pirátů jasnější postoj k podpoře kandidáta hnutí na předsedu Sněmovny Radka Vondráčka. Místopředseda ANO Petr Vokřál před čtvrteční schůzkou se zástupci Pirátů uvedl, že od dřívější jasné podpory v posledních dnech Piráti podle výroků v médiích ustupují. Podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše rozhodne víkendové jednání sněmovního klubu. Připustil, že názor strany se mění, a to zejména potom, co na středeční kulatý stůl bez ANO organizovaný Piráty se nedostavily KSČM a SPD.

„ANO má jistě deklarovanou podporu SPD a KSČM. Předneseme to na klubu, včerejší schůzka něco naznačila a uvidíme, budeme o tom jednat,“ uvedl Bartoš. Spojenectví hnutí ANO s SPD a komunisty se mu nelíbí a Piráti by se k němu neměli přidávat. Ve středu Piráti informovali Vondráčkova protikandidáta předsedu občanských demokratů Petra Fialu, že žádost ODS o jeho podporu zváží.

Na zhruba hodinové schůzce nabídne ANO podle místopředsedy Jaroslava Faltýnka Pirátům předsednictví dvou sněmovních výborů. Chce také slyšet, jak si strany představují rozdělení komisí na dohled nad bezpečnostními složkami. „Slyšeli jsme požadavek, aby opozice vedla kontrolní komise. Já budu dneska chtít konkrétně slyšet výstup z včerejší schůzky, kdo by měl zájem o kterou. Pořád je ve hře petiční a kontrolní výbor,“ uvedl.

Zástupci ANO a Pirátů budou jednat také o programu. Piráti došli s rozepsanými dvaceti prioritami, které chtějí porovnat s programovými návrhy vítěze sněmovních voleb.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Nezadat ( 9. listopadu 2017 15:34 )

Debilovi co nosí umaštěný a načichlý dredy od trávy nevěřím ani pozdrav.

zadnice ( 9. listopadu 2017 11:41 )

Hlavně to "projednejte" s Kalouskem a Fialou, abyste věděli jak dál postupovat!!! Voliči už na vás také mění mění názor a zřejmě prohlédli svůj omyl!

vont ( 9. listopadu 2017 10:56 )

 piráti ze sebe dělají důležitější než ve skutečnosti jsou. V jistých okamžicích působí komicky!

mirkazam ( 9. listopadu 2017 10:38 )

Bartoš je dozajista inteligentní člověk,ale tu ,,hrůzu " co má na hlavě by měl shodit...a co se týká postů,tak je vidět,že všem jde v první řadě o koryta,a ty vzletné kecy co kolem melou jsou jenom pouhou zástěrkou jak oni jsou ti,co to v našem Kocoukově napraví...

miko ( 9. listopadu 2017 09:49 )

možná by bylo nejlepší předčasné volby, ted se všichni odkopali, kdo chce dělat něco pro republiku a nebo pro sebe

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa