Hlavní obsah

Sparta ovládla derby. Třinec uspěl při nájezdech v Liberci. Kometa dobyla Litvínov

Praha
Aktualizováno

Pražské derby v 31. kole hokejové extraligy ovládla Sparta. Rychle si zařídila vedení 2:0, ve třetím dějství ho proti Slavii ještě pojistila dalším gólem. Vítkovice otočily souboj se Zlínem (4:1), obrat zvládly i Karlovy Vary s Hradcem Králové (2:1), Plzeň zdolala Boleslav 6:1. Pardubice lehce vyhrály nad Olomoucí (6:2), v tabulce první Třinec srovnal v Liberci a nakonec zvítězil na nájezdy 4:3. Kometa šla na ledě druhého Litvínova opakovaně do vedení, které v poslední třetině ještě pojistila.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Vladimír Eminger ze Sparty se raduje z gólu v utkání se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Třetí Sparta měla Slavii co vracet z posledního vzájemného souboje na začátku listopadu, kdy Jaroslav Bednář rozhodl o výhře hostujících sešívaných 1:0 v poslední minutě. Odčinit však musela i porážku 3:5 z Karlových Varů, kde Pražané vedli 3:1. Celý tým přišla kvůli pokutě na 200 tisíc korun.

Dnes před nejvyšší návštěvou sezóny (10 509 diváků) sparťané Slavii nadělili devátý zápas v řadě bez bodu. Červenobílí tak ještě prodloužili své čekání na bodový zisk (od poloviny listopadu). Směr z krize při své premiéře nenašel ani Dušan Gregor, třetí hlavní kouč Slavie v sezóně po Ladislavu Lubinovi a dočasně dosazeném Petru Novákovi.

Na ledě Litvínova se představilo Brno, které po slabším vstupu do sezóny vyšplhalo na čtvrtou příčku a od třetí Sparty dělí Kometu jen horší skóre. Oba dosud odehrané zápasy v sezóně se staly kořistí Severočechů, tentokráte ale uspěla Kometa a už je jen dva body za svým dnešním soupeřem.

Lídr z Třince v Liberci usiloval o prodloužení série čtyř utkání, v nichž naplno bodoval. To se mu tentokrát nepovedlo, vítězství si připsal až po nájezdech, když v základní části opakovaně dotahoval dvougólové manko.

Vítkovice přeskočily svého soupeře

Předposlední Vítkovice udolaly Zlín. Hosté vedli po gólu Marušáka, ale domácí zápas otočili. Dvě trefy si připsal Szturc. Dosud dvanácté Berany se jim povedlo v tabulce přeskočit.

Narůstající pohoda zlínských obhájců titulu pramenící z výrazně zlepšených výsledků (od začátku listopadu ze 13 utkání jen čtyřikrát prohráli) dostala tentokrát ránu. Vstup do první desítky se odkládá. Vítkovičtí jsou k ní blíže.

Výbornou formou se před reprezentační přestávkou vyhrazenou turnaji Channel One Cup pyšnila Plzeň. Osm vítězství z devíti utkání pomohlo Indiánům až na pátou příčku. A v rozletu pokračovali i teď proti Mladé Boleslavi. Ta odpověděla jen na první gól domácích, kteří vyhráli popáté za sebou. Mladá Boleslav posedmé v řadě padla.

Karlovy Vary otočily zápas s Hradcem Králové. Energie doma vyhrála potřetí za sebou, Mountfield prohrál sedmý z posledních osmi duelů. Postrádal svého nejproduktivnějšího obránce Petera Frühaufa, protože se v úterý podrobil operaci novotvaru v dolní polovině těla. Chybět bude i nadále, ale vedení klubu nečeká komplikace a počítá s jeho brzkým návratem na led.

Pardubice daly doma proti Olomouci zapomenout na zklamání ze souboje s lokálním rivalem z Hradce. Hanáci počtvrté za sebou nebodovali, malou útěchou jim mohly být dva vstřelené góly. Při předešlých třech porážkách dávali jen po jednom.

Hokejová Tipsport extraliga, 31. kolo:
Karlovy Vary - Hradec Králové 2:1
Branky: 36. Bičánek, 38. Hruška - 28. Pláněk
Vítkovice - Zlín 4:1
Branky: 42. a 60. Szturc, 15. Svačina, 34. Vandas - 2. Marušák
Plzeň - Mladá Boleslav 6:1
Branky: 5. Lev, 25. Kratěna, 33. Bližňák, 53. Simon, 55. Balej, 60. Schleiss - 13. Mikulík
Pardubice - Olomouc 6:2
Branky: 29. a 40. Sýkora, 13. Zohorna, 17. Čutta, 28. Čáslava, 56. Benák - 25. Vyrůbalík, 49. Staněk
Liberec - Třinec 3:4 po nájezdech
Branky: 13. a 36. Filippi, 16. Krenželok - 54. a rozhodující nájezd Orsava, 29. Hrňa, 52. Adamský
Litvínov - Brno 1:3
Branky: 23. Pavlík - 7. Ostřížek, 25. Burian, 57. Hruška
Sparta - Slavia 3:0
Branky: 4. a 7. Eminger, 48. Forman

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články