Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Sparta v derby porazila nemohoucí Slavii, která nevstřelila ani branku

Praha Favorit třetího pražského derby sezony byl jasný a předpoklady bezezbytku naplnil. Sparta se dostala do vedení hned v samém začátku utkání, kdy se dvakrát za sebou trefil Eminger. Slavia se do větších šancí nedokázala propracovat, zatímco domácí pohodlně kontrolovali vývoj zápasu. Holešovičtí definitivně stanovili výsledek ve 48. minutě, kdy zvýšil na konečných 3:0 Forman.

Choreo fanoušků Sparty
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Poslední tým tabulky vedený novým koučem Gregorem byl od úvodu zápasu pod tlakem. Sparta evidentně toužila odčinit poslední domácí porážku z derby 0:1 ze začátku listopadu a již v první minutě trefil Buchtele tyč. Ve čtvrté minutě už však gólman Furch takové štěstí neměl a puk za jeho záda dostal poprvé Eminger, čímž předčasně vrátil do hry za hákování pykajícího kapitána "sešívaných" Bednáře.

V šesté minutě zamířil na lavici hanby další hostující hříšník Beňovič a ani ten tam nepobyl po celou dobu menšího trestu povedenou kombinaci sparťanů zakončoval z kruhu pro vhazování opět Eminger a zvýšil na 2:0. Na konci 16. minuty měla Sparta k dispozici 56 vteřin přesilovky pět na tři poté, co Valach vyhodil kotouč do hlediště, ale kromě velké Pechovy šance, kterou vykryl Furch, si výraznější možnost nevypracovala.

Na začátku druhé třetiny mohl Slavii vrátit do hry Stránský, jenže minul. Sparta byla nadále aktivní a hrálo se především před Furchem, ale při vědomí dvougólového náskoku už se nehnala za dalšími trefami nijak bezhlavě a velmi pečlivě si hlídala zadní vrátka. Příliš šancí tak k vidění nebylo. Ve 35. minutě pálil nebezpečně Pech, Furch vytěsnil jeho ránu vyrážečkou. Poté si přesilovku zahrála i Slavia, ale ta symbolizovala její nepohodu, když se za dvě minuty nedokázala usadit v útočném pásmu.

Brzy po návratu ze šaten ke třetímu dějství se proti pravidlům provinil Bednář, čtveřice jeho spoluhráčů před Furchem však vcelku bez potíží odolala. Přesně po 48 odehraných minutách bylo však při dnešnímu obrazu hry a rozložení sil na ledě již definitivně rozhodnuto, když se tváří v tvář před Furcha dostal Forman a střelou nad vyrážečku uzavřel výsledek na konečných 3:0.

HC Sparta Praha - HC Slavia Praha 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Eminger (J. Hlinka, Polášek), 7. Eminger (Buchtele, J. Hlinka), 48. Forman (Cingel). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Frodl, Charvát. Vyloučení: 2:9. Využití: 2:0. Diváci: 10 509.

Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Barinka, Piskáček - Klimek, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Cingel, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.

Slavia: Furch - J. Novák, Kolařík, A. Růžička, Beňovič, Valach, Štich, Knot, Holub - Kolář, Bednář, Sklenář - Stránský, Vas, J. Doležal - M. Čermák, Vlasák, Poletín - J. Veselý, Klhůfek, T. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Zdeněk Moták (Sparta): "Hrálo se ve výborné divácké kulise. Před takovými diváky se hraje o mnoho lépe. Hráli jsme dobře hlavně v první třetině, kdy jsme vstřelili v přesilových hrách dvě důležité branky. Chtěli jsme navázat i dál, ve druhé třetině jsme měli dost šancí, ale bohužel jsme nedokázali skórovat a trošku jsme znervózněli. Třetí třetina byla opět v naší režii, dali jsme krásný gól a pak už jsme si to umnou obrannou hrou dohráli do vítězného konce."

Dušan Gregor (Slavia): "Zápas mohu hodnotit z toho pohledu, že ačkoliv jsme prohráli, viděl pražský divák celkem slušný zápas. Prohráli jsme, takže spokojený být nemohu, ale na druhou stranu jsme ukázali některé momenty, na kterých můžeme stavět. Zápas jednoznačně rozhodl úvod, kde jsme při dvou přesilovkách Sparty dvakrát inkasovali. A proti takovému mančaftu, jakým Sparta je, se pak těžko hraje. Ve druhé třetině tam měla Sparta možná 10 minut hluchých a kdyby se nám tam podařilo vstřelit kontaktní gól, mohli jsme se zápasem něco udělat, ale nestalo se. To byly momenty, které rozhodly. Ve třetí třetině už si to zkušeně uhráli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články