Blesku se záhy po zveřejnění informace, že po hokejistovi, který v Česku nechal milionové dluhy a zřejmě napáchal i další rozsáhlou majetkovou činnost, pase už od září 2015 policie, ozval dobře informovaný zdroj. „Bydlí kousek od mých známých. Je na Floridě, přímo na Key Westu, konkrétně na Stock Islandu,“ prozradil nám člověk, který si přál zůstat v anonymitě.

A rozhodně se za oceánem prý nesnaží napravit dřívější finanční přešlapy. Naopak! „Problémy s placením má dál. Nemá peníze a neplatí ani nájem. Kvůli tomu ho už jednou vyhodili z bytu,“ tvrdí zdroj. Přitom jenom v Česku má na kontě 15 exekucí minimálně skoro za milion. Hlavu si očividně neláme ani se zákonem. „Nijak se neschovává, normálně ho vídají ve městě. Tvrdí, že má vízum, tak nechápu, že policie neví, kde je,“ dodává zdroj.

Situace je ovšem ještě bizarnější! Tůma se totiž na Floridě vesele stýká s partou českých hokejových vysloužilců, kteří vystupují pod hlavičkou veteránského výběru Floridy Panthers. Tedy klubu, který urostlého beka Tůmu v roce 2003 jako 162. v pořadí draftoval, avšak šanci v NHL mu nikdy nedal. Nasbíral jen pár desítek startů v juniorských a nižších amerických soutěžích, než se vrátil domů do extraligy (Litvínov, Č. Budějovice).

A teď se podržte: Jak poukázal »protekční spratek« Pavel Novotný (36), v říjnu Tůma za Pantery nastoupil po boku profíků Tomáše Vokouna (41), Tomáše Fleischmanna (33), ale i Olliho Jokinena (38), Alexe Tanguaye (37) či Eda Jovanovskiho (41) do charitativní exhibice proti týmu hobby hokejistů složeného z místních policistů a agentů FBI! Deník Florida Sun Sentinel má dokonce z toho zápasu Tůmu s číslem 13 na zádech vyfoceného!

VIDEO: Po Tůmovi jde policie.

Fotogalerie
28 fotografií