Hlavní obsah

Mobilní internet v říjnu zpomalil. Průměrná rychlost byla 38 Mbit/s

Praha

Mobilní internet v říjnu zpomalil. U nejrychlejšího Vodafonu rychlost v síti poklesla o pět procent na 38 Mbit/s. Síť T-Mobilu zpomalila v průměru o osm procent na 36 Mbit/s a O2 klesla rychlost o 19 procent. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

"Říjen nás hodnotami rychlosti mobilního internetu příliš nepotěšil. Zatímco minulý měsíc jsme se mohli radovat z opravdu slušného zrychlení, tento měsíc internet spíš stagnuje. Zlepšení zaznamenáváme v Moravskoslezském kraji, kde se surfovalo o sedm procent rychleji. Příliš nás nepotěšil Karlovarský kraj, kde se zpomalovalo nejvíce ze všech krajů," uvedla mluvčí serveru DSL.cz Pavla Gabrhelíková.

Nejrychlejší mobilní internet byl v Praze s průměrem 54,8 Mbit/s a na posledním místě je Ústecký kraj s 23,5 Mbit/s. V síti 3G T-Mobile zvýšil rychlost o 13 procent na 10,8 Mbit/s. V těsném závěsu je O2 s 9,8 Mbit/s, což znamená nárůst o 18 procent. Poslední je Vodafone s 6,8 Mbit/s.

Nejrozšířenější značkou mobilních zařízení využívaných k připojení k internetu je Samsung se 43 procenty, druhý Apple má podíl 14 procent a následuje Lenovo se zhruba desetiprocentním podílem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám