Škoda Auto zdražila většinu svých modelů. Velké SUV Kodiaq už neseženete pod 700 tisíc korun

Ondřej Běhal
28. 11. 2017 13:35
Škoda Auto zvýšila ceny většiny svých modelů s výjimkou minivozu Citigo a nového kompaktního SUV Karoq. U těchto dvou automobilů narostly pouze ceny příplatkových výbav. Zdražení se tedy týká Fabie a Fabie Combi, Rapidu včetně verze Spaceback, Octavie a Octavie Combi i všech jejích derivátů, manažerského Superbu a rodinného SUV Kodiaq. "Letos roste jak míra inflace, tak spotřeba a reálné mzdy obyvatelstva. Změna doporučených koncových cen vozů Škoda Auto je hluboko pod růstem spotřebitelských cen v jiných odvětvích," uvedl ke zdražení mluvčí Škody Auto Vítězslav Pelc. Podrobnosti ke změnám cen všech nových škodovek se dozvíte uvnitř grafiky.

Podrobné recenze všech vozů Škoda aktuálně prodávaných na českém trhu čtěte zde.

Foto: Škoda Auto

Škoda Citigo

Ceny nejmenší škodovky zůstávají. Třídveřová verze v základní chudé výbavě Active se tak prodává od 197 900 korun a zůstává jediným novým autem na českém trhu s výjimkou vozů Dacia s cenou nižší než dvě stě tisíc korun. Kompletní přehled všech nových vozů levnějších než 200 tisíc korun si prohlédněte zde.

Pětidveřové Citigo je vždy o deset tisíc dražší než třídveřové. Nejvýhodnější akční verze Fresh u něj stojí minimálně 235 900 korun. 

Zdražily ale ceny příplatkové výbavy včetně akčních paketů. Například metalíza stojí nyní o 600 korun více (10 900 Kč), paket Ambition Plus zahrnující klimatizaci, palubní počítač a mlhovky o tisícovku více (11 tisíc korun).

 

Právě se děje

Další zprávy