Fiat Chrysler jedná s Hyundai o technologickém partnerství

jednání Fiatu a Hyundai

Fiat Chrysler jedná s Hyundai o technologickém partnerstvíNOVÉ 1
Ekonomika
Sdílet:

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) jedná s jihokorejskou automobilkou Hyundai o technologickém partnerství. Nepředpokládá však, že by tato spolupráce mohla vyústit ve spojení podniků. Uvedl to generální ředitel FCA Sergio Marchionne.

FCA je často předmětem spekulací o fúzích, zejména po svém neúspěšném pokusu o spojení s americkým konkurentem General Motors z roku 2015, upozorňuje agentura Reuters.

Marchionne uvedl, že FCA již od Hyundai nakupuje některé součástky. „Uvidíme, zda se dokážeme dohodnout na dalších bodech, zejména v oblasti vývoje převodovek a vodíkového pohonu,“ dodal.

Marchionne nyní pracuje na novém podnikatelském plánu FCA, který by měl představit ve druhém čtvrtletí příštího roku. Skupina FCA je sedmým největším výrobcem automobilů na světě. Vznikla v roce 2014 spojením italské automobilky Fiat s americkým partnerem Chrysler.

Hyundai je největší automobilkou v Jižní Koreji a spolu se sesterskou firmou Kia tvoří pátého největšího výrobce aut na světě. Společnost Hyundai v listopadu 2008 oficiálně zahájila sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

V Týdeníku Echo a na EchoPrime se dozvíte více, získáte je zde.

Čtěte také: VW Golf R Variant: Dravost v praktickém balení

Sdílet:

Hlavní zprávy

We´re all living in Amerika

KOMENTÁŘ

Žijeme už jako v Americe. Ne tím, že u nás s jen malým časovým zpožděním mohou vyjít knihy autorů, jako je Abigail Shrierová. Ale tím, že i u nás mohou takzvaně ...

00:08
×

Podobné články