Hlavní obsah

Strýcová angažovala bývalého kouče Plíškové

Praha
Aktualizováno

Po divokém rozchodu s předchozím koučem už ulovila Barbora Strýcová nového trenéra. Českou tenistku nově povede David Kotyza, jenž dříve spolupracoval třeba s Karolínou Plíškovou, Petrou Kvitovou či Caroline Wozniackou. Jedenatřicetiletá reprezentantka oznámila informaci na svém instagramovém účtu.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová pózuje s trofejí určenou pro vítězku turnaje v Linzi.

Článek

„Milí fanoušci, chtěla bych se tu s vámi podělit o čerstvou informaci z mého týmu. Nově mě bude trénovat David Kotyza, kterého jsem oslovila a on nabídku přijal," napsala tenistka.

Po letošním US Open od Strýcové odešel trenér Tomáš Krupa k nedávné světové jedničce Plíškové (do té doby svěřenkyně Kotyzy), což plzeňská rodačka označila „za ránu pod pás". A její reakce tehdy vyvolala velkou odezvu v médiích i ze strany některých bývalých spoluhráček.

Vítězka dvou turnajů WTA však nyní už myslí na začátek nové spolupráce. „Davida uznávám jako velkého profesionála, je to cílevědomý a precizní kouč, který toho v ženském tenise hrozně moc dokázal. Už jsem s ním chvíli trénovala, když mi bylo osmnáct, za tu dobu jsme se oba hodně posunuli. Jsem na to hrozně zvědavá," rozepsala se Strýcová.

Po Vánocích na Nový Zéland

Kvitovou dokázal Kotyza dovést ke dvěma wimbledonským titulům, Plíškovou pak na pozici světové jedničky. Teď se pokusí slavit úspěchy s aktuálně 23. hráčkou světa.

 

Milí fanoušci, chtěla bych se tu s vámi podělit o čerstvou informaci z mého týmu. Nově mě bude trénovat David Kotyza, kterého jsem oslovila s žádostí o spolupráci a on nabídku přijal. Davida uznávám jako velkého profesionála, je to cílevědomý a precizní kouč, který toho v ženském tenise hrozně moc dokázal. S Davidem jsem chvíli trénovala už když mi bylo osmnáct, za tu dobu jsme se oba hodně posunuli. Jsem na to hrozně zvědavá. Myslím si, že to bude výzva pro mě i pro něj. David má za sebou super úspěchy – s Petrou Kvitovou slavil grandslamy, Karolínu Plíškovou dostal na post světové jedničky a já doufám, že se mu bude dařit i se mnou :) Tahle volba se nabízela, snažila jsem se najít pro sebe to nejlepší řešení. Chci kolem sebe ten nejlepší tým, který mi ještě pomůže se tenisově posunout. Myslím, že nyní lepší ženský trenér v Česku není. Součástí týmu je nově také Lukáš Dlouhý. Už se všichni připravujeme na novou sezónu, hned po Vánocích letím na Nový Zéland, takže naplno makám na fyzičce i mojí hře. Pánové, moc se těším, jak to spolu rozjedeme. #newcoach #davidkotyza

Příspěvek sdílený Barbora Strycova🐝 (@barborastrycova),Pro 6, 2017 v 8:29 PST

„Myslím si, že to bude výzva pro mě i pro něj. David má za sebou super úspěchy a já doufám, že se mu bude dařit i se mnou. Chci kolem sebe ten nejlepší tým, který mi ještě pomůže se tenisově posunout. Myslím, že nyní lepší ženský trenér v Česku není," pochvaluje si svůj tah Strýcová.

Zároveň oznámila, že součástí týmu je i bývalý daviscupový reprezentant Lukáš Dlouhý. Společně se už připravují na novou sezónu. „Hned po Vánocích letím na Nový Zéland, takže naplno makám na fyzičce i mojí hře. Pánové, moc se těším, jak to spolu rozjedeme, dodala tenistka.

Reklama