Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První Rolls-Royce Phantom nové generace půjde do aukce. Výtěžek pomůže potřebným

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Výrobní linky automobilky Rolls-Royce v Goodwoodu začínají opouštět úvodní kousky nové generace Phantomu. Ten první si na jméno nového majitele musí počkat do příštího roku.

Na přelomu letních prázdnin byla světu představena osmá generace vlajkové lodi automobilky Rolls-Royce, model Phantom. Závěrem ledna bude hotel Ritz-Carlton hostit akci Naples Winter Wine Festival, během níž se bude dražit první vyrobený kousek této série.

Premiérový Phantom má fialové lakování a obdobnou barvu nalezneme i v interiéru, kde jí sekunduje krémově bílá. Kromě samotného automobilu obdrží autor nejvyššího příhozu i lahev prémiového vína z tamní akce.

Hlavní motivací pro co možná nejvyšší příhoz je ale fakt, že výtěžek v plném rozsahu poputuje na konto charitativní organizace Naples Children & Education Foundation. Zároveň se nový majitel může těšit na účast v porotě Auta roku 2019 zámořské organizace ROBB.

Připomeňme, že pod kapotou luxusního automobilu trůní 6,75litrový dvanáctiválec s dvojicí turbodmychadel, jenž poskytuje maximální výkon 420 kW a točivý moment 900 N.m. I když vůz váží 2,7 tuny, na stovce je za sympatických 5,3 sekundy. Rolls-Royce výrazně zapracoval na odhlučnění kabiny, při rychlosti 100 km/h je prý model o 10 % tišší. To aby se cestující uvnitř zcela odřízli od okolního světa.

Vlajková loď je venku a britská automobilka už se může soustředit na další důležitý projekt - první SUV v historii. Zatím jsme ho mohli vidět jen s vrstvou maskování, ale díky šikovnému grafikovi již víme, jak by asi novinka s názvem Cullinan mohla vypadat.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
7. 12. 2017 21:21
Re: Jak asi vzniklo slovo POTŘEBNÝM
Taky mě ta otázka napadá.
7. 12. 2017 15:11
Re: Jak asi vzniklo slovo POTŘEBNÝM
asi pro ty co potřebují pomoct... Já nutně potřebuji Phantoma :))))
7. 12. 2017 11:37
Jak asi vzniklo slovo POTŘEBNÝM
Jak asi vzniklo slovo POTŘEBNÝM a co má vlastně vyjadřovat?