Hlavní obsah

V Poháru CEV chceme přejít přes bulharského mistra, říká liberecký kouč Nekola

Ústí nad Labem

Volejbalisté Dukly Liberec zakončili základní část extraligy vítězstvím na palubovce Ústí nad Labem 3:0. Po jedenácti kolech mají na svém kontě třicet bodů, což je řadí na přední příčku v tabulce. „Druhá půlka bude těžší,“ říká trenér Michal Nekola.

Foto: Josef Pešout, Právo

Kouč volejbalové Dukly Liberec Michal Nekola.

Článek

´Jak koresponduje dosavadní účinkování Dukly s vašimi předsezónními představami?

Ztratili jsme tři body doma s Českými Budějovicemi. To je jediné manko, které jsme nechtěli. Ale jinak se pohybujeme v rámci možností ve špičce. Druhá půlka základní části bude těžší, protože hrajeme víckrát venku. Přesto hodláme samozřejmě udržet postavení nahoře v tabulce a vytvořit si co nejlepší pozici pro play off.

Máte za sebou i vstup do Poháru CEV.

Evropské poháry nejsou pro nás novinkou. V předešlých dvou letech jsme startovali přímo v Lize mistrů, ale i Pohár CEV je přínosem. Nijak nás termínově nezatěžuje, jelikož s poháry každoročně počítáme. Jsem rád, že jsme zvládli první zápas s bulharským Burgasem 3:2. Je to tamní mistr, který se nedostal do Ligy mistrů a hraje Pohár CEV. Odveta 19. prosince v Bulharsku bude náročná.

Poslouží další dvě extraligová kola i k případné přípravě na evropské zápolení?

Čekají nás nejprve zápasy 14. prosince na ČZU Praha a 16. prosince v Kladně, v nichž chceme obstát. A pak se hned soustředíme na cestu a start v Bulharsku.

Jste spokojen s kvalitou hráčského kádru v Liberci?

Máme široký výběr hráčů. Snažíme se s ním točit, zatím se to daří. Věřím, že díky tomu budou všichni rozehraní a připravení na play off. I ti kluci, kteří pravidelně nenastupují, prokazují na tréninku velké předpoklady a vážím si toho, že máme k dispozici tolik lidí pro celou sezónu.

Reklama

Související témata: