Procesory | AMD | AMD Zen

AMD chystá nové procesory Ryzen 2 na březen roku 2018, budou vyráběné 12nm technologií

Na začátku příštího roku uvede AMD už druhou generaci procesorů Ryzen s architekturou Zen+, které zaznamenaly úspěch na trhu, především díky výkonu ve vícejádrovém použití.

AMD v březnu roku 2018 představí modely v rámci sérií Ryzen 3, Ryzen 5 i nejvýkonnější Ryzen 7, přičemž se dočkáme několika novinek. Čipy už budou vyráběné pokročilejší 12nm technologií (12LP, GlobalFoundries), což rovněž umožní zvýšit frekvence a teoreticky i zlepšit možnosti dalšího přetaktování nad původní hranice.

Stejně jako u současné generace budou k dispozici maximálně osmijádrové modely a frekvence by se měla dostat až na 4,4 GHz. Procesory budou používat stejný socket AM4 s podporou operačních pamětí DDR4. Dle informací by měla stačit pouze aktualizace biosu a půjde použít i starší desku (o tom si uživatelé procesorů Intel mohou nechat zdát). S novými procesory se ale objeví i nové čipsety řady 400.

V případě modelů APU „Raven Ridge“ se dočkáme maximálně čtyřjádrových variant, stejně tak u mobilní verzí. Nejslabší čipy „Stoney Ridge Refresh“ budou stále pokrývat nejnižší segment pouze s dvěma jádry a integrovanou grafikou.

V roce 2019 dorazí čipy s architekturou Zen 2, která bude spoléhat na 7nm tranzistory.

Představení nových mobilních Ryzenů:

Diskuze (16) Další článek: NASA něco objevila ve vesmíru. Pomohla ji k tomu umělá inteligence Googlu. Ve čtvrtek bude tiskovka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,