Hlavní obsah

Hokejisté z Kontinentální ligy mohou startovat v Pchjongčchangu

Moskva

Hokejisté z Kontinentální ligy mohou startovat na olympijském turnaji. Vedení soutěže o tom rozhodlo den poté, co Ruský olympijský výbor schválil start svých sportovců v Pchjongčchangu pod neutrální vlajkou.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Pod pěti kruhy na olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu se představí i hokejisté z KHL.

Článek

Na olympijském hokejovém turnaji v Koreji budou poprvé od roku 1994 chybět hráči z NHL. Prezident KHL Dmitrij Černyšenko v listopadu naznačil, že pokud Mezinárodní olympijský výbor sáhne k plošnému trestu pro ruské sportovce, Kontinentální liga své hráče na únorové hry rovněž nepustí.

MOV minulý týden potrestal Rusko kvůli státem řízenému dopingu a podvodech při olympijských hrách v Soči vyloučením ze ZOH 2018, povolil nicméně start "prokazatelně čistých" ruských sportovců pod neutrální vlajkou. Olympionici z Ruska mohou v Pchjongčchangu soutěžit i v kolektivních sportech.

Absence hráčů z Kontinentální ligy by pro olympijský hokejový turnaj znamenala další zásadní ochuzení. Například v nominaci českého trenéra Josefa Jandače na nadcházející Channel One Cup v Praze a Moskvě je 15 z 28 hokejistů z klubů KHL.

Reklama

Související témata: